CV'nize başarılarınızı ekleyin: Daha fazla iş görüşmesine çağrılmanın yolları

Kendinizi bir işverenin yerine koyun. Bir adayın özgeçmişini inceliyorsunuz. Özellikle aradığınız beceri ve yetkinliklere sahip olduklarını söylüyorlar. Ayrıca, ihtiyacınız olan yılların iş tecrübesine de sahipler. Ancak aday, başarılarından bahsederek becerilerini öne çıkaramazsa, özgeçmişlerine baktığımız diğer adaylar değerini “müşteri sadakatini% 15 artırma” gibi başarılardan bahsederek gösterirse, hangi adayı görüşmeye çağırırsınız? Bu örnekteki gibi başarılarını öne çıkaramayan aday olmayın. Başarılarınızı vurgulayarak iş görüşmesi şansınızı arttırın.

Özgeçmişini şimdi oluştur!

CV'nize başarılarınızı eklemelisiniz! İşte nedeni

CV'nize başarılarınızı eklemek çok az çaba gerektirir, ancak size diğer adaylara göre büyük bir avantaj sağlayabilir. Nasıl mı? Okumaya devam edin. Özgeçmişinizde herhangi bir beceriye yer verebilirsiniz. Ancak, bunu yapmak becerilerinizi ve beceri düzeyinizi herhangi bir işveren için oldukça soyut bırakır. Bunun yerine, bu becerileri nasıl uygulamaya koyduğunuzu ve onlardan elde edilen başarıları nasıl paylaştığınızı göstererek hayal güçlerini harekete geçirin. Bunu yapmak, yeni potansiyel işvereniniz için daha ilgi çekici olacaktır. Unutmayın, çoğu işveren sadece onlar için neler yapabileceğinizle ilgileniyor. Başarıları paylaşmak, onlara göstermenin ve ilgilerini çekmenin harika bir yoludur.

Basit bir işiniz olduğunu ve bu nedenle paylaşmaya değer başarılarınız olmadığını düşünme hatasına düşmeyin. Neredeyse her rolde, iş veya unvan ne olursa olsun fark yaratan anlamlı şeyler yapabilirsiniz! CV'nizde paylaşabileceğiniz iyi başarı örnekleri nelerdir? Tabii ki, bu kişiden kişiye ve işten işe değişir. İlk olarak, potansiyel işvereninizin anlayabileceği ve ilişkilendirebileceği başarıları seçmek önemlidir. Aynı zamanda bunu nasıl öne çıkardığınız da önemlidir. Eğer önceki işyerinize ait kısaltmaları kullanırsanız potansiyel işveren bunu anlamayabilir. Herhangi biri, neyi başardığınızı ve bunun neden anlamlı olduğunu anlayabilmelidir.

Genel olarak ticari şirketler, ciroyu artırmak, müşteri memnuniyetini artırmak veya maliyetleri düşürmekle ilgileniyor. Ne yazacağınız konusunda takılıp kalırsanız, şirketin günümüzde karşılaştığı zorlukları, özellikle de başvurduğunuz pozisyonla ilgili zorlukları araştırın. Bu görüşmek istediğiniz şirketi iyi tanımanızı da gerektirir. Zorlukların neler olabileceğine dair ipuçları için iş tanımına bakın. Daha önceki bir rolde benzer zorluklarla karşılaştıysanız ve bunları fırsata dönüştürebildiyseniz, bu başarıları paylaştığınızdan emin olun.

Hangi başarılara yer vereceğinizi seçerken, potansiyel işverene uygun olabilecek başarıları düşünün. Mutlak sayılardan değil, yüzdelerden bahsedin. Örneğin, X adayının (siz) dönüşümleri % 15 oranında artırabilmesi benim (işveren) için ne anlama gelir?

CV'nize ekleyebileceğiniz başarılar konusunda size ilham vermek için, çok çeşitli roller ve sektörler için bazı iyi başarı örneklerini derledik.

Müşteri servisi

  • "Yeni müşteriler için iletişim bağını kurup genel müşteri memnuniyetini% 20 arttırdım."
  • "Uluslararası bir departman kurma projesine liderlik ettim."
  • "Müşteriyi kaybetmek yerine bu şekilde kazandım."

Konaklama ve catering

  • "Memnuniyeti korurken ve ciroyu artırırken maliyetleri % 10 azaltan yeni bir menü sundum."
  • "Bir sinemanın yeniden açılışını ve basın etkinliğini ortaklaşa düzenledim."
  • "Yeni bir konuk yaklaşımı geliştirip uygulayarak misafirlerin % 15 daha fazla harcama yapmasını sağladım."

Tasarımcı

  • "İş Dünyası Ocak 2020 sayısının ön sayfa kapağı için grafik tasarımlar hazırlandım."
  • "Büyük bir kurumsal yeniden markalaşmanın kavramsal aşamasına öncülük ettim."
  • "Bir sigorta şirketi için iyileştirilmiş bir kullanıcı deneyimi ile müşteri iletişim çağrılarında % 30 azalma sağladım."

Satış

  • "Üstün satış becerilerim sayesinde diğer Hesap Yöneticilerinden % 35 daha yüksek bir ortalama sipariş değeri elde ettim."
  • "Müşteri tutma programı başlatarak % 70 daha yüksek elde tutma oranı sağladım."
  • "Bir rakiple anlaşma imzalayan eski ilk 10 müşteriyle yeniden bağlantı kurdum."

Satın alma

  • "Yeni bir tedarik kampanyası yürüttük ve 3 yeni büyük tedarikçi sözleşmesi ile sonuçlandı."
  • "Bölümüm için bir staj programı oluşturarak sürekli yeni yetenek akışı yarattım."
  • "Tedarikçi kesintisi sırasında stok yönetimini denetleyerek hizmet kullanılabilirlik düzeyini % 33 artırdım."

Pazarlamacı

  • "Toplam Reklam harcamasını % 13,2 azaltırken, olası satış akışını % 3 artırdım"
  • "Marketing Türkiye'de yer alan bir makaleyi işverenim ile birlikte yazdık."
  • "Yeni bir müşteri yolculuğu geliştirerek ortalama dönüşüm oranını % 15 artırdım."

İnşaat

  • "Şantiyenin kapatılması da dahil olmak üzere yüksek cezalardan kaçınarak yeni hükümet güvenlik protokollerini uygulamaya aldıran ekibin içinde yer aldım."
  • "Güçlü işbirliği becerileri ve başarılı bir planlama ile % 40 daha fazla son teslim tarihini karşılayan 8 kişilik bir ekibi yönettim."
  • "Yılın Çalışanı Ödülü’nü kazandım."

Mühendis

  • "Yakıt tüketimini % 6,4 ve CO2 emisyonlarını % 13,8 azaltan bir egzoz sistemi geliştirdim."
  • "Deniz Bilimleri ve Mühendisliği Dergisi'nde Fırtına Dalgalanması Bariyeri Koruması hakkında bir makalem yayınlandı."
  • "Yeni bir tasarımı yeni malzemelerle birleştirerek güneş pili verimliliğini % 9 artırdım."

Özgeçmişinize pozisyon ile ilgisi olmayan başarıları eklemeli misiniz?

Maraton koşmak gibi gerçekten etkileyici bir şey yaptığınızı hayal edin. Bu, örneğin Satış Temsilcisi olarak bir işe başvuruyorsanız sizce özgeçmişinize dahil edilecek bir şey mi? Sonuçta, dayanıklılığınızın işinizi başarıyla yerine getirmenize yardımcı olacağını iddia etmek zor olacaktır.

Ancak bazen ilgisiz gibi gözüken başarıları CV’nize eklemeniz faydalı da olabilir. Koşu becerileriniz yeni müşteriler edinmenize yardımcı olmayabilir, ancak maraton koşmak yüksek düzeyde bir disiplin ve motivasyon göstergesidir.

İlgisiz bir başarıyı CV’sine ekleyen başvuru sahiplerine, doğrudan pozisyonla ilgili becerileri gösteren en az bir veya iki başarı eklemelerini öneriyoruz. Bu şekilde, sadece özel hayatınızdaki hobileriniz veya ilgi alanlarınız konusunda tutkulu değil, aynı zamanda profesyonel bir ortamda başarılı olduğunuzu da göstermiş olursunuz.

Özgeçmişini şimdi oluştur!

Başarılarınızı CV'nize nasıl eklemelisiniz?

Başvurunuz açısından önemine göre özgeçmişinizdeki farklı bölümleri sıralamanızı tavsiye ederiz. Yani, başarılarınız başvurunuz için çok önemliyse, bunlar CV'nin ilk sayfasında üst sıralarda yer almalıdır. Başarılar iki farklı şekilde CV’de yer alabilir;

  • Ayrı bir "Başarılar" bölümü eklenebilir
  • Başarıları, "Mesleki Deneyim" bölümü altındaki önceki rollerinizin açıklamalarına dahil edebilirsiniz

Başarılarınızı gerçekten vurgulamak istiyorsanız, bunları ayrı, özel bir bölüm altında listelemek en iyisidir. Bu şekilde, öne çıkacaklar ve gözden kaçmayacaklardır.

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak