Grafik tasarımcı CV'si hazırlamanın en önemli adımları

Tasarımcılar hem yaratıcı hem de teknik yetenekleri birleştirebilen ve kavramları en iyi biçimde tasarımlarına aktarabilen kişilerdir. Üretimlerinin başarılı kılan noktaların başında bu kişisel özelliklerinin yanı sıra aldıkları eğitim, kendilerini geliştirmek için attıkları adımlar ve elbette tecrübe gelmektedir. Meslek yaşamına ilk kez atılacak ve profesyonel bir CV hazırlama aşamasına gelmiş bir tasarımcı işe nereden başlayacağını bilemeyebilir. İster yeni mezun, ister deneyimli bir Grafik tasarımcı olun, etkili bir CV hazırlamak için bilmeniz gereken bazı kurallar var.

CV hazırlamanın ilk adımlarından biri tüm bilgilerinizi bir araya toplamaktır. Biraz karmaşık gibi görünse de, dikkat ve özen sayesinde bu bilgileri kazandıran bir CV’ye çevirmeniz işten bile değil. CVMaker olarak bu konuda sizlere sunacağımız araçlar ve bilgiler yoluyla siz de dakikalar içersinde dikkat çeken bir grafik tasarımcı CV hazırlayabilir ve düşlediğiniz işin kapısını aralayabilirsiniz.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV yazma aşaması: nereden başlamalısınız?

Yukarıda belirttiğimiz gibi öncelikle tüm bilgilerinizi bir araya getirerek kendinize bir ana CV hazırlayarak işe başlayabilirsiniz. Bir grafik tasarımcı CV si içinde şu bilgiler mutlaka yer almalıdır:

  • Eğitiminiz
  • İş tecrübeleriniz
  • Yetenekleriniz
  • Başarılarınız

İşe alım uzmanlarının böyle bir alanda çalışan insanlarda ilk aradığı nitelikler daha önceki başarıları ve yetenekleridir. Bu nedenle kendinize bir CV hazırlarken seçeceğiniz şablonun yeteneklerinizi ön plana çıkaracak biçimde düzenlenmiş olmasına dikkat edin. Sitemizde bulunan şablonlar size bu konuda yardımcı olacaktır. Hakkınızdaki tüm bilgileri topladıktan sonra CV oluşturmak için sitemize üye olabilir ve seçmiş olduğunuz şablona göre adım adım CV’nizi yazmaya başlayabilirsiniz.

Grafik tasarımcı için ana CV nasıl hazırlanır?

Ana CV sizin temel bilgilerinizi içinde barındıran ve daha sonrasında pozisyona göre üzerinde değişikler yapabileceğiniz özgeçmişinizdir. Tüm bilgilerinizi girdiğiniz bu CV’yi kariyer hayatınız boyunca yapacağınız tüm iş değişiklerinde kullanabilirsiniz. Elbette gereken düzenlemeleri ve değişiklikleri yaptıktan sonra.

Ana CV’nize kişisel bilgilerinizi, kısa profil özetinizi, eğitim bilgilerinizi, iş tecrübelerinizi ve yeteneklerinizi mutlaka dahil etmelisiniz. Ayrıca önceden elde ettiğiniz başarılar, aldığınız ödüller, katıldığınız seminerler, yayınlarınız ve buna benzer CV’nizi destekleyeceğine inandığınız diğer bilgileri de girmelisiniz. Siztemiz üzerinde bir Ana CV oluştururken seçmiş olduğunuz şablona göre ekranın sağ tarafında CV’nizin nasıl biçimlendiğini ve oluştuğunu görebilir, yazma aşamasında diğer şablonları da deneyerek hangi bilgilerinizi ön plana çıkaracağınıza karar verebilir, renk değişiklikleri yapabilir ve CV’nize isim vererek cihazınıza kaydedebilirsiniz.

Ana CV'nin nasıl hazırlanması gerekir diye merak ediyorsanız, blogumuzda yer alan yazıya da göz atabilir grafik tasarımcı cv örnekleri ile bilgilenebilirsiniz.

Grafik tasarımcı için işe özel CV

Ana CV’niz sizin tüm bilgi ve yeteneklerinizi kapsar. Fakat işe özel bir CV hazırlamak için pozisyonla ilgisi olmayan tüm bilgileri çıkararak CV’nizi sadeleştirmeli ve iş verenin dikkatini çekecek olan bilgilerinize odaklanmalısınız. Bunu yapmadan önce iş ilanını dikkatle okuyarak pozisyonun gereksinimlerini ve nasıl bir aday aradıklarını öğrenin. Ayrıca şirket hakkında da bir araştırma yaparak çalışma prensiplerini bilmeniz CV’nize bununla ilgili becerilerinizi katmanız açısından yararlı olacaktır.

İşe özel CV hazırlarken şablon seçiminde dikkat etmelisiniz. Her şablonun biçimi belli bilgileri ön plana çıkaracak şekilde yapılandırılmıştır. Bir grafik tasarımcı için en önemli konunun yetenekler ve deneyim olduğu göz önüne alındığında, seçmiş olduğunuz şablonun bunları ön plana çıkardığından emin olun. Gerekirse CV’nizi yazdıktan sonra tüm şablonlar üzerinde deneyerek nasıl göründüğüne bakın ve en uygun olanını seçin.

Grafik Tasarımcı için işe özel bir CV’de ayrıca portföyünüz de dikkat çekici olabilir. Daha önce yaptığınız işleri sergilemek, başarılarınızı göstermek ve tecrübelerinizi anlatmak için internet sitenizin, Linkedin hesabınızın ya da üye olduğunuz ve hakkınızda bu bilgilerin yer aldığı başka bir sitenin linkini CV’nize ekleyebilirsiniz. Bu sayede bir iş görüşmesine çağrılmak için de ilk adını atmış olursunuz. Şimdi tüm bunları örnek bir grafik tasarımcı CV’si üzerinde görelim.

Grafik tasarımcı CV örneği

Aşağıda grafik tasarımcı cv örneği için seçtiğimiz şablonu görebilirsiniz.

Grafi̇k tasarimci CV örneğİ

Grafi̇k tasarimci CV örneğİ indir

Grafik tasarım CV'sine neleri dahil etmelisiniz?

Her CV’de mutlaka bulunması gereken iş deneyimi, eğitim ve yetenekleriniz kısmını grafik tasarım CV’sine de dahil etmelisiniz. Bunun yanı sıra kısa bir öz geçmiş ve referanslarınız, medeni durumunuz, yaşınız, ödülleriniz, önemli başarılarınız gibi ek bilgileri de dahil edebilirsiniz. Görsel amaca hizmet etmesi dolayısıyla bir grafiker CV’sinde portföyün yer aldığı linkler de yer alabilir. Kendinize özel bir internet sitesi ya da çalışmalarınızı sergilediğiniz başka bir sitenin linki de CV’nizin güçlenmesini sağlayabilir.

Başvuru yapacağınız pozisyonun gerekliliklerine göre becerilerinizden de söz edin. Yalnızca mesleki yeteneklerinize değil, CV’nizi destekleyecek olan sosyal becerilerinizi de ön plana çıkarın. Kendinizi geliştirmek için katıldığınız kursları ve sertifikaları eklemeyi unutmayın. Eğer pozisyonla doğrudan ilgisi varsa gönüllü olarak yaptığın çalışmaları da ek bilgilere girin.

Bir ön yazı hazırlayarak CV’nizi bununla birlikte sunun. Ön yazı, çağdaş iş dünyasında son derece etkili bir doküman olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizi diğer adaylardan biyik farkla ayırabşlecek bu mektubu yazarken kısa olmasına, pozisyona odaklanmasına, yetenek ve deneyimlerinizden söz etmesine ve resmi bir iş diliyle yazılmış olmasına dikkat edin. İyi bir ön yazı hazırlamak için blogumuzda yer alan bilgilere göz atabilirsiniz.

Grafi̇ker İçİn profi̇l özeti̇

Kısa öz geçmiş ya da profil özeti CV’nizin başında yer alarak ilk göze çarpan kısımlardan biridir. En çok iki paragraftan oluşması gereken kısa özette, eğitiminizden, başarılarınızdan, yeteneklerinizden ve kariyer hedeflerinizden söz ederek iş vereni etkileyebilirsiniz. Bu bölümü yazarken kendinden emin, resmi ve kibar bir dil kullanın. Anlamı bozuk cümleler kurmayın.

Reklamcılık ve pazarlama dünyasına olan ilginizden, şirkete ne tür katkılar sunacağından da söz edin. Eğer liderlik yetenekleriniz varsa bunların altını çizin. Tecrübeniz olan spesifik konulara değinin. Örneğin logo tasarımında uzman olduğunuzdan söz edebilirsiniz. Daha önce elde ettiğiniz başarıların kariyerinize olan etkisini ekleyin. Profil özetinizin iki paragraftan uzun olmamasına dikkat edin.

Grafi̇ker İçİn en İyi̇ beceri̇ler hangi̇leri̇di̇r?

Yaratıcılığa ve sanata en yatkın mesleklerden biri olan grafik tasarımcılığı alanında kariyer yapanların sahşp oldukları beceriler şöyle sıralanabilir:
Teknik beceriler:

  • Adobe Creative Cloud
  • Logo tasarımı
  • Fotoğraf düzenleme
  • Çizim
  • Renk teorisi
  • Kompozisyon
  • HTML
  • Storyboard
  • Baskı tasarımı
  • Tipografi

Sosyal Beceriler:

  • Yaratıcılık
  • İletişim
  • Ekip ruhu
  • Öz disiplin
  • Zamanlama
  • Sabırlılık
  • İş birliği
  • Planlama
  • Organizasyon

Grafik tasarımcı için iş deneyimi nasıl yazılır?

Grafik Tasarımı programlarından mezun olan adaylar reklam ajanslarında, sinema sektöründe, matbaalarda, gazetelerde, televizyonda, tekstil sektöründe ve grafik departmanına sahip tüm kuruluşlarda görev alabilirler. Yeni mezun bir grafik tasarım çalışanının, profesyonel iş yaşamına adım atmadan önce en azından staj deneyimi bulunmalıdır.

Bu sektörde uzun yıllar çalışmış olan kişiler, yeni bir iş başvurusu yapacakları zaman, tüm deneyimlerini kronolojik formata uygun olarak CV’lerine girmelidirler. Kronolojik format çalıştığınız tarihleri en son çalıştığınız iten geriye doğru sıralamanızı ve böylece son deneyimlerinize odaklanılmasını sağlar.

İş deneyiminizi yazarken çalıştığınız şirketlerin isimleri, buradaki mesleki ünvanınız, hangi tarih aralığında görev aldığınız ve şirketin lokasyonu girilmelidir. Ayrıca üstlendiğiniz sorumlulukları ve elde ettiğiniz başarıları madde işaretleriyle alt alta yazmalısınız. Böylelikle yeni iş vereninize hem yeteneklerinizden söz etmiş hem de hangi sorumlulukları kolayca alabileceğinizi göstermiş olursunuz. Şimdi bunu birkaç örnekle açıklayalım.

Grafik tasarım için iş deneyimi örnekleri

Grafik Tasarımı Uzmanı
TeknikSa ilişim ve Pazarlama Ltd. Şti.
İstanbul
2020 - 2023

  • Müşterilerin talep ettiği logoları, broşürleri, infografikleri, haber bültenlerini, ve sunumları hazırladım.
  • Tüm projelerin zamanında ve eksiksiz tamamlanması için ekibi yönettim.
  • Müşterilere, pazarlama isteklerine göre en uygun olan tasarım seçenekleri konusunda bilgi verdim.

Grafiker
ABC Reklam Stüdyosu
İstanbul
2018 - 2020

  • Reklam ve grafik tasarımlarının oluşturulmasına liderlik ettim.
  • Ekipteki tüm çalışanların iş bölümünü düzenleyerek projelerin zamanında ve müşterinin isteği doğrultusunda tamamlanmasını sağladım.
  • İki yıl içerisinde 21 tane proje tamamlayarak yılın çalışanı seçildim.

Grafik tasarımcı için ek iş deneyimleri

Tecrübeli bir grafiker ile çalışmayı her şirket tercih eder. Yeni mezun olanlar için bu durum endişe verici gibi görünebilir. Yine de CV’nize ekleyebileceğiniz ve iş deneyimi olarak sayılabilecek bazı çalışmalar olabilir. Örneğin okulda üstlendiğiniz ve hayata geçirdiğiniz projeler, gönüllü çalışmalarınız ve stajlarınız da iş tecrübesi olarak değerlendirilebilir. Bu tür çalışmalarınızı CV’nizin iş deneyimi kısmına ekleyin. Şimdi bunu bir örnekle açıklayalım:

Stajyer Grafiker
Cumhuriyet Gazetesi
İstanbul
2023

  • Gazetenin genel tasarımını yapan grafik tasarımcılara yardım ettim.
  • Haber bültenlerinin sayfaya yerleştirilmesini üstlendim.
  • Tipografi konusunda yetkin olduğum için gazetenin haftalık eklerinin tipografisini üstlendim.
  • İlanlar sayfasının düzeninden sorumlu oldum.
  • Fotoğrafların düzenlenmesine yardım ettim.

Eğitim bilgilerinizi ekleyin

Grafik tasarımı konusunda eğitim alanlar, ilgili üniversitelerin 2 ya da 4 yıllık bölümlerinden mezun olabilecekleri gibi, piyasada verilen özel kurslara devam ederek sertifika sahibi olabilir ve profesyonel iş yaşamına atılabilirler. Ayrıca yüksek eğitim yapabilir ya da yurt dışındaki üniversitelerden birine de devam etmiş olabilirler. Çok geniş eğitim olanaklarının bulunduğu bu çağdaş meslekte hizmet veriyorsanız, yeni bir iş başvurusu yaparken CV’nizdeki eğitim bölümünü düzgün yazmanız, işi elde etme şansınızı arttırır. Eğitim bilgilerinizi yazarken şunlara dikkat etmelisiniz:

  • Eğitim aldığınız okulun adını yazın (Kısaltma kullanmayın)
  • Okulun lokasyaonunu yazın
  • Eğitim gördüğünüz tarih aralığını belirtin
  • Diploma türünü girin
  • Kısaca ne tür bir eğitim aldığınız hakkında bilgi verin

CV’lerde genellikle orta eğitim bilgilerinin verilmesine gerek yoktur. Fakat iş ilanında özellikle belirtiliyorsa, mezun olduğunuz liseyi de yazmanız gerekir. Bir CV’nin olabildiğinde kısa ve net olması açısından gereksiz her tür bilgiden kaçınmanız yerinde olur.

CV'niz için en uygun şablonu seçin

Uzun süredir CV yazımında hayatımızda olan şablonlar sayesinde artık öz geçmişlerimiz daha kolay okunuyor ve etkili oluyor. Sayfa düzenlemesinin hem görsel hem de içerik açısından her tür meslek ve yeteneğe hitabedebileceği biçimde oluşturulmuş şablonlar sayesinde bilgilerinizi CV’nize dilediğiniz biçimde aktarmanız ve sergilemeniz mümkün. CVMaker olarak sitemizde yer alan onlarca şablon içinden siz de kendinize en uygun olanını seçebilir ve CV’nizin dakikalar içerisinde nasıl kendiliğinden oluştuğuna şahitlik edebilirsiniz.

Şablonu seçerken ekranda karşınıza çıkan tüm şablonları CV’nizde denemeniz mümkün. Bir grafik tasarımcı olarak öncelikle yeteneklerinizi ve başarılarınızı ön plana çıkarmak istiyor olabilirsiniz. Bunun için Cornell ya da Erasmus şablonlarımız son derece uygundur. CV’nizi yazmaya başladığınızda bilgilerinizin ekranın sağ tarafındaki şablona sıraıyla nasıl yerleştiğini görebilirsiniz. Şablonunuzun rengini değiştirebilir, hatta dilini İngilizce yapabilirsiniz.

Doğru şablonu seçtiğinizde CV’nizin etkisinin nasıl da birden arttığını göreceksiniz. CV şablonları ve CV örnekleri hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Bir ön yazı ile CV'nizi güçlendirin

Ön yazı, CV’nizle birlikte sunacağınız bir kapak yazısıdır. Bu yazıyı CV’nize ekleyerek posta yoluyla başvuru yapabileceğiniz gibi e-postanıza ekleyerek de gönderebilirsiniz. Öz geçmişinizin okunmasında büyük etkisi olan ön yazıyı hazırlamak için bazı kurallara dikkat etmelisiniz. Öncelikle pozisyonla ilgili iş ilanını çok dikkatli okuyarak gerekli bilgileri bir kenara not edin. Ardından şirket hakkında internetten araştırma yaparak kurumun çalışma ilkeleri ve yöneticileri hakkında bilgilenin. İşe hakim olduğunuzu belirtecek bu bilgileri ön yazınızda sunun.

Bir ön yazı hazırlarken şu noktaları takip edin:

  • Şirket yetkilisinin adını biliyordanız hitap kısmına yazın, bilmiyorsanız doğrudan şirketin adını ve adresini girin.
  • Mektubunuza mutlaka tarih atın.
  • Kendi adınızı, adresinizi ve mslek ünvanınızı girin.
  • Hitap kısmına geçmeden önce konu ve ek ile ilgili bilgileri girin. Örneğin konuya ‘’grafiker pozisyonu için başvuru’’ ve ek kısmına da CV diyebilirsiniz.
  • İlk paragrafta iş ilanını nerede gördüğünüzü, neden bu pozisyon için uygun olduğunuzu ve şirketi tanıdığınıza dair bilgileri verin.
  • İkinci paragrafta önceki deneyiminizden, başarılarınızdan ve bu pozisyonda çalıştığınız sürede şirkete ne tür katkılar verebileceğinizden söz edin.
  • Son paragrafta iş veren için bir eylem planı yaparak iş görüşmesinde kendinizi daha iyi ifade edebileceğinizden söz edin.
  • Kullandığınız dilin resmi ve kibar olmasına özen gösterin.
  • İmla hataları yapmayın.
  • Kapanışı yaparak mektubunuzu imzalayın.

Sonuç

Teknolojinin ilerlemesiyle birlikte günümüzün popüler meslekleri arasında yer alana grafiker tasarımcılık için hazırlamanız gereken CV hakkındaki bilgileri ve örnekleri bu yazıda sizler için derledik. Öz geçmişinizi ve ön yazınızı kusursuz bir biçimde hazırlayarak yeni işlere baş vuru yapmak istiyorsanız CVMaker sitemizi ziyaret edip üye olabilir ve kendinize mükemmel bir CV hazırlayabilirsiniz.

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak