Kusursuz bir fizyoterapist CV nasıl yazılır? Tüm ipuçları

Son zamanların popüler meslekleri arasında yer alan ve geniş bir iş potansiyeline sahip fizyoterapistlik mesleği, giderek daha fazla gencin bu alanda eğitim almasına yol açıyor. Yeni mezun ya da deneyimli bir fizyoterapist olarak CV hazırlama süreci endişe verici gibi görünse de, yazımızı okuduktan sonra siz de kendinize dakikalar içerisinde kazandıran bir özgeçmiş hazırlayabilirsiniz.
Eğer siz de CV yazma hazırlığındaysanız, bu makalemizdeki adımları takip edip ipuçlarına dikkat ederek işinizi kolaylaştırabilir ve CV hazırlamanın sanıldığı kadar zor bir iş olmadığını anlayabilirsiniz. CVmaker olarak alanında uzman çalışanlarımız tarafından oluşturulan CV yazma aracımız ve şablonlarımız size yardımcı olacak.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV yazma süreci: Nereden başlamalısınız?

Fizyoterapist CV nasıl hazırlanır diye merak ediyorsanız yazımızdaki bilgiler size ışık tutacaktır. Fizyoterapist CV yazmaya başlamanın ilk adımı tüm bilgilerinizi, yeteneklerinizi ve deneyimlerinizi bir yerde toplamanızdır. Bu detayları kaydettikten sonra CVmaker sitemize girerek CV oluşturmaya başlayabilirsiniz. Aklınızda tutmanız gereken ilk konu CV’nizin kısa ve öz olmasıdır. Günümüzün hızla ilerleyen iş dünyasında kimsenin sayfalarca özgeçmiş okumaya ayıracak zamanı olmadığını unutmayın. Bu nedenle aslında CV’de bulunması gereken anahtar kelimelerin bir yazılımla taranarak otomatik olarak eleme yapıldığını da unutmamalısınız. Aday Takip Sistemi denen bu sitemde CV’nizin elenmemesi için şunlara dikkat edin:

  • İş ilanını dikkatlice okuyun ve belirtilen özellikleri bir yere not edin.
  • CV’nizi hazırlarken gerek profil özetinizde gerekse beceriler kısmında bu kelimeleri kullanmaya çalışın.

Fizyoterapist için ana CV hazırlayın

Ana CV, günümüze kadar edindiğiniz tüm eğitim, deneyim ve yeteneklerinizi topladığınız, kariyerinizi her yönüyle yansıtan kapsamlı bir CV’dir. Böyle bir CV hazırladıktan sonra bunun üzerinde gerekli değişiklikleri ve düzenlemeleri yaparak başvuracağınız pozisyonlara uygun hale getirmeniz kolay olacaktır. Örneğin fizyoterapi alanındaki 15 yıldan eski deneymlerinizi çıkarmak isteyebilir ya da yeni edindiğiniz becerileri eklemek isteyebilirsiniz.

Ana CV’nizi CVMaker sitemizdeki CV’nizi Oluşturun butonuna tıklayarak hemen hazırlamaya başlayabilirsiniz. Kişisel bilgilerinizi, iletişim bilgilerinizi, eğitim, iş deneyimi ve beceriler kısmını girdikten sonra eğer varsa kurs sertifikalarınızı, hobilerinizi, referanslarınızı da girdikten sonra şablonunuzu seçerek Ana CV’nizi tamamlayıp cihazınıza indirin. CV’leriniz hesabınızda sizin için saklanacak ve daha sonrasında üzerinde güncelleme yapabileceksiniz.

İşe özel fizyoterapist CV’si

İşe özel CV, o işin gerekliliklerine göre hazırlayacağınız ve güçlü yönlerinizi ön plana çıkaracağınız bir CV olmalıdır. İş ilanında belirtilen nitelikleri CV’nizde daha ön plana çıkarmak için buna uygun bir şablon seçmeyi deneyin. İş deneyimlerinizin CV’nizin üst bölümünde olmasına dikkat edin. Becerilerinizi se ilk sayfada tutarak ikinci sayfaya referanslarınızı, sertifikalarınızı ve diğer bilgilerinizi girmeye çalışın. Fizyoterapistler hem özel hem de kamu kurumlarında görev aldıklarından, kurumun iş ilanında özellikle talep ettiği noktalara dikkat ederek, bunları CV’nize yansıtın. Anahtar kelimeleri kullanmayı unutmayın. Eğer iş deneyiminiz yoksa bunun yerine staj bilgilerinizi ya da gönüllü çalışmalarınızı ekleyerek iş verenin dikkatini çekmeye çalışın.

Fizyoterapist CV örneği

Aşağıdaki Fizyoterapist CV örneğinde Auckland şablonu kullanılmıştır.

Fizyoterapist CV örneği<

Buraya tıklayarak bu örneği indirebilirsiniz

Hemen CV’nizi oluşturun

Fizyoterapist CV’sine neleri dahil etmelisiniz?

Her CV’ye dahil edilmesi gereken bazı temel bilgilerinizin yanı sıra özellikle fizyoterapist CV’sinde bulunması gereken bazı bilgiler de vardır. Bir CV’de mutlaka bulunması gereken kişisel bilgileriniz, iletişim detaylarınız, profil özetiniz, iş deneyimleriniz, eğitim bilgileriniz ve becerilerinizi CV’nize girin. Eğer iş ilanında özellikle belirtilmişse referanslarınızı da girmeyi unutmayın. Tecrübenin önemli rol oynadığı bir meslek dalı olarak CV’nizin üst bölümüne iş deneyimlerinizi ve yaptığınız stajları girmeye çalışın. Eğer mesleki bir ödül ve başarı elde ettiyseniz bunu da CV’nizin ilk sayfasında görünür kılın.

Fizyoterapist CV’si için profil özeti nasıl yazılır?

Profil özeti, kendinizi kısaca tanıttığınız, eğitim ve deneyimlerinize değinerek başarılarınızdan söz ettiğiniz ve aynı zamanda kariyer hedeflerinizi de açıkladığınız bir ya da en çok iki paragraftan oluşması gereken bir giriş yazısıdır. CV’nizin en görünür bölümünde yer alacağından profil özetinizi yazarken dikkatli olmalı, doğru kelimeleri seçmeli, net ve kendinden bir ifade kullanmalısınız. Gereksiz bilgilere yer vermekten kaçınmalı ve pozisyona odaklanarak neden en uygun aday olabileceğinizin altını çizmelisiniz.

Fizyoterapist CV’sine hangi beceriler eklenmeli?

Tam olarak hem bilgiye, hem deneyime hem de becerilere dayalı bir meslek olarak CV’nizi hazırlarken doğru becerileri seçtiğiniz takdirde işi elde etme şansınız kesinlikle daha yüksek olacaktır. Bir fizyoterapist tüm zamanını insanlarla doğrudan iletişim halinde ve tedavi uygulayarak geçirdiği için hem mesleki hem de sosyal olarak belli başlı becerileri edinmiş olmalıdır. Örneğin hastanın tedirginliğini yok edebilmek adına empati yeteneğinin olması ve hastayı rahatlatabilmesi önemli bir beceridir. Ayrıca terapi sırasında fiziksel olarak müdahale etmesi gerektiğinden fiziksel güçlülük de bir beceri olabilir.

Yeni mezun fizyoterapist CV için becerilerinizi ön plana çıkararak işe alım uzmanının dikkatini çekebilirsiniz. İş ilanındaki ‘’aranan özellikler’’ bölümündeki anahtar kelimeleri okuyarak, sizde bulunan becerileri CV’nize yazabilirsiniz. Burada önemli olan nokta sahip olmadığınız bir beceriyi yalnızca işi elde etmek için CV’nize eklememeniz gerektiğidir. Fizyoterapistler genel olarak şu becerilere sahiptirler:

  • İletişim
  • Zamanı iyi kullanabilme
  • Stres altında çalışabilme
  • Empati
  • Güler yüz
  • Fiziksel güçlülük
  • Kas ve sinir sistemi bilgisi
  • Elektroterapi
  • Isı terapi
  • Işık terapi
  • Mekanik terapi
  • Hidroterapi
  • Masaj

Fizyoterapis CV için İş Deneyimi Bölümü

İş deneyimi bölümünün daha etkili olmasını istiyorsanız, deneyimlerinizi ters kronolojik format ile son işinizden başlayarak geriye doğru sıralamaya çalışın. Eğer iş deneyiminiz doğrudan pozisyonla ilgili değilse bu deneyimleri eklemenize gerek yok. Unutmamalısınız ki her iş ilanında belirtilen özelliklere göre seçim yapılmaktadır.

Deneyimlerinizi yazarken çalıştığınız kurumun adını, mesleki unvanınızı, hangi tarih aralığında görev aldığınızı ve kurumun lokasyon bilgilerini girin. Ayrıca kısa bir açıklama olarak, üstlendiğiniz sorumlulukları, elde ettiğiniz başarıları madde işaretli olarak yazın. Bu hem kolay okunmasına hem de daha düzenli görünmesine yarayacaktır.

Fizyoterapist CV’si için iş deneyimi örneği

Aşağıdaki örnek, CV’nizin iş deneyimi bölümünün nasıl yazılması gerektiğini açıklamaktadır:

‘’Anadolu Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Merkezi Fizyoterapist 2018 - 2023 İstanbul

Kuruma gelen hastaların şikayetlerini dinleyerek gereksinimlerine uygun tedavi programlarını hazırladım
Fizyoterapi seanslarını uyguladım
Isı fizyoterapisi bölümünü yönettim
Seanslarda hastalarımı motive ettim
Staj için gelen adaylara eğitim verdim’’

Fizyoterapist için ek iş deneyimi bölümü

Bir işe başvuracağınız zaman öncelikle aranan şartları taşıyıp taşımadığınıza bakmalısınız. Fizyoterapinin belli bir alanında uzmanlaşmış olabilirsiniz. Ama iş ilanınında farklı özellikler aranıyorsa, bu özelliklerinizi ön plana çıkarak bir CV hazırlamanız gerekir. Bu durumda pozisyonu doğrudan ilgilendirmeyen ama başvurunuzu destekleyeceğine inandığınız diğer iş deneyimlerinizi ek iş deneyimi bölümüne aktarabilirsiniz. Ayrıca on beş yıldan eski deneyimlerinizi, gönüllü çalışmalarınızı da bu bölüme koyun.

Fizyoterapist CV’si için eğitim bölümü

Eğitim, bir aday için en önemli kriterlerden biridir. CV’nizin en az iş deneyimi bölümü kadar dikkate alınacaktır. Çünkü yeterli donanıma sahip bir aday olduğunuzun kanıtı olacaktır. Dolayısıyla eğitim bölümünü yazarken bazı noktalara dikkat ederek bilgilerinizi doğru yansıttığınızdan emin olmalısınız. Okuduğunuz okulun ve bölümün adı, okulun lokasyonu (ülke, şehir), eğitim gördüğünüz tarih aralığı, diploma dereceniz ve ne tür bir eğitim aldığınızı yazın.
İpucu: Okuduğunuz okulların ismini kısaltma olarak yazmayın. İşe alım uzmanlarının bu kısaltmaları araştıracak zamanları olmadığı için CV’niz elenebilir.

Fizyoterapist CV’si için en iyi şablonu seçin

CVMaker olarak her geçen gün yenilerini eklediğimiz şablonlarımızdan birini seçerek CV’nizin etkisini arttırın. Bir Fizyoterapist olarak becerilerinizi ya da iş deneyiminizi ön plana çıkarmak ve kolayca okunmasını sağlamak isteyebilirsiniz. Onlarca şablonumuzdan biri, gerek tasarımı gerek renk seçenekleriyle size hitap edecektir. Şablonun önemi, CV’nizin hem kolay okunmasını, hem dikkat çekmesini, hem de bilgilerinizin sizin isteğine göre yerleştirilmesini sağlamaktır. Sitemizdeki şablonların tamamını hazırladığınız özgeçmiş üzerinde deneyebilir ve CV’nize uyguladıktan sonra cihazınıza kaydedebilirsiniz. Bu yazıda verdiğimiz CV örneğinde Auckland şablonu kullanılmıştır.

Fizyoterapist CV’si için ön yazı yazın

Ön yazı ya da diğer adıyla kapak mektubu, adayın işe alım uzmanlarına yazdığı ve CV’sine eklediği kısa bir mektuptur. Bu yazının amacı, CV içerisinde verilen bilgilerden hariç olarak aayın kendisi ve kariyer hedefleriyle ilgili kısa bir bilgi verdikten sonra işe alım uzmanını bir iş görüşmesi için eyleme davet etmektir. İşi elde etme şansını kesinlikle yükselten ön yazınızı yazarken sitemizde bulunan makaleleri okuyabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bir ön yazı hazırlaken şu sıralamaya dikkat edin:

  • Kendi kişisel ve iletişim bilgileriniz
  • Başvurduğunuz kurumdaki işe alım görevlisinin adı ve kurumun adı
  • Selamlama kısmı
  • Giriş paragrafı (Kendinizi kısaca tanıttıktan sonra iş ilanına nerede rastladığınızı ve neden başvuru yapmaya karar verdiğinizi yazın)
  • Gelişme paragrafı (Kurumu tanıdığınızdan ve bu pozisyonda çalışarak hem kendinizi geliştireceğinizden hem de kuruma fayda sağlayacağınızdan söz edin)
  • Kapanış paragrafı (Mektubunuzu okumaya zaman ayırdığı için işe alım uzmanına kibarca teşekkür edin ve bir iş görüşmesinden kendinizi daha iyi ifade edeceğinizi söyleyin.)
  • Teşekkür ederek bitirin ve mektubunuza tarih ve imza atmayı unutmayın.

İyi bir CV hazırlamak için ipuçları

  • CV’niz kısa olmalı. 1 ya da en fazla 2 sayfayı geçmemelidir. Yazım hataları ve imla yanlışları bulunmamalıdır. Bu, sizi hem özensiz hem de amatör gösterecektir.
  • Ters kronolojik tarih formatı kullanın. Böylelikle işe alım uzmanlarının en son deneyim ve eğitimlerinize odaklanmalarını sağlamış olursunuz.
  • Fotoğraf ekleyecekseniz, işe uygun, muhtemelen ofiste ya da işinizle ilgili bir mekanda çekilmiş olmasına ve omuzlarınızdan yukarısını göstermesine dikkat edin. Fotoğraf yerine avatar ya da karikatür kesinlikle kullanmayın.
  • CV’nizi hazırladıktan sonra bir iş arkadaşınızdan kontrol etmesini isteyin. Farklı bir bakışı açısı daima işe yarar.

Bol şans!

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak