Güvenlik CV’si nasıl yazılır? Adım adım rehber

Güvenlik görevlileri, binaların, değerli eşyaların ve bireylerin güvende kalmasını sağlamak için kişiler veya kuruluşlar adına çalışır. Bu pozisyon için hazırlayacağınız iyi bir CV, konsantrasyon, bedebsel güç ve izleme becerilerine sahip olduğunuzu göstererek işverenlerin ilgisini çeker ve mülakata çağrılmanızı sağlar. Bu rol için nasıl CV yazılacağını bilmek, başvurunuzu diğer adaylarınkinden daha akılda kalıcı hale getirerek istihdam edilebilirliğinizi artırır. Bu makalede, size yardımcı olacak bir CV şablonu ve örneği ile güvenlik görevlisi CV'sinin ne olduğunu ve nasıl yazılacağını anlatıyoruz.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV yazma süreci: nereden başlamalı?

CV yazmayı karmaşık hale getiren aslında işe nereden başlayacağınızı tam olarak bilmemenizdir. Bilgisayarınızın başına oturduktan sonra boş bir Word belgesine mektup gibi yazacağınız bir CV’nin işe yaramayacağını bilmeniz gerekir. CV, yapısı gereği düzenli, rahat okunabilir ve nitelikli oladuğu sürece dikkat çeker. Günümüzde iş dünyasındaki büyük rekabeti göz önüne alırsak, sizin CV’nizi diğerlerinden ayıran önemli özellikler olmalıdır.

CV yazmaya başlamadan önce CVMaker sitemize girerek üye olduğunuz ve CV’mi Oluştur butonuna tıkladığınız takdirde, bu sürecin aslında ne kadar kolay ve rahat olduğunu görebilirsiniz. Sizler için geliştirdiğimiz CV oluşturma araçları ve şablonları sayesinde dakikalar içinde ister Türkçe ister İngilizce CV oluşturabilir ve düşlediğiniz kariyer basamaklarını çıkmaya başlayabilirsiniz.

Güvenli̇k görevli̇si̇ İçİn ana cv

Ana CV, o güne dek mesleğinizle ilgili olarak edindiğiniz tüm bilgileri ve yeteneklerinizi kapsayan en detaylı ve bütünsel bir CV’dir. Ana CV yazmaktaki amacınız, bu CV’yi başvuracağınız tüm iş pozisyonlarına göre, üzerinde bazı güncellemeler ve değişiklikler yaparak sunabilecek olmanızdır.

İş ilanlarını okuduğunuzda, her şirketin açtığı pozisyon için farklı beceriler ve nitelikler aradığını görürsünüz. Aynı iş dalında olsa bile farklı yeteneklere ya da eğitime sahip olmanız istenebilir. Bu durumda Ana CV üzerinde gerekli düzeltmeleri yaparak o rol için kolayca başvurabilirsiniz.

Ana CV’nize kişisel bilgileriniz, kişisel özetiniz, iş deneyimleriniz, eğitim detaylarınız, mesleki ve sosyal becerileriniz, referanslarınız, katıldığınız kurslar ve edindiğiniz sertifikalar, yabancı dil bilginiz de dahil olmak üzere tüm bilgilerinizi girin. CVMaker sitemizde oluşturacağınız Ana CV için mesleğinize ve kendinize en uygun şablonu seçtikten sonra CV’nizi cihazınıza indirebilir ya da yazıcıdan çıktı alabilirsiniz.

İşe özel güvenlik CV’si

Güvenlik görevlisi CV'si, gözetim profesyonellerinin güvenlik görevlisi olarak iş bulmak için kullandıkları bir belgedir. Belge, sizi pozisyon için uygun kılan nitelikleri, deneyimi ve becerileri ana hatlarıyla belirtir. Bu rol için gerekli eğitim ve deneyim ön koşulları düzenli olarak değişebileceğinden, CV'nizin içeriği işveren tarafından sağlanan iş tanımına bağlı olarak değişebilir. Adaylar, CV'lerini iş tanımında belirtilen gerekliliklere uygun hale getirerek role uygunluklarını gösterirler. Dolayısıyla başvuracağınız iş pozisyonuna uygun bir CV oluşturmak için Ana CV’nizi kullanabilirsiniz.

Bir banka ya da hastanenin güvenlik görevlisi pozisyonu için aradığı nitelikler farklılık gösterebilir. Ya da devlet kurumlarında ve özel sektörde çalışmak için farklı CV’ler hazırlamanız gerekebilir. Bu nedenle hazırladığımız rehberi okuyarak işe özel CV’nizi kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Güvenli̇k görevli̇si̇ CV örneğİ

Aşağıya koyduğumuz güvenlik görevlisi CV örneği size fikir verecektir.

Güvenli̇k görevli̇si̇ CV örneğİ

Buraya tıklayarak bu örneği indirebilirsiniz

Hemen CV’nizi oluşturun

Güvenli̇k görevli̇si̇ CV’si̇ne neleri̇ dahi̇l etmeli̇si̇ni̇z?

Tehlikeleri engelleyen ve insan yaşamını koruyan güvenlik görevlilerinin CV’lerine dahil etmeleri gereken en önemli noktalar elbette iş deneyimi ve beceriler kısmı olacaktır. Günümüzde güvenlik görevlisi olabilmek için yüksek eğitim alma zorunluluğu bulunmamaktadır. Fakat elbette mesleki anlamda donanım sahibi olabilmek ve kendinizi geliştirmek için özel bir kurumdan eğitim alarak mesleğe başlamayı tercih etmiş olabilirsiniz. Bu durumda edindiğiniz sertifikaları da eklemeniz iyi olacaktır.

Güvenlik görevlisi CV’nize profil özetinizi eklemeyi de unutmayın. Bu özet, CV’nizin geri kalanının okunmasını sağlayacak güçte olmalıdır. CV’nizin baş kısmına girilmiş kısa, etkili ve net bir profil özeti iş görüşmesine çağrılmanızı sağlayabilir. Buna ek olarak bildiğiniz yabancı diller varsa yazın. Her milletten insanın kamu alanlarında ve özel kuruluşlarda bulunma hakkı olduğu için, doğrudan insanla iletişim halinde olan güvenlik görevlilerinin yabancı bir dili en eazından günlük konuşma dilinde kullanabilmeleri, işi elde etmeleri açısından yararlı olacaktır.
Eğer iş ilanında referans sunmanız isteniyorsa, bunu da yazın. Referansınızın adını, soyadını, mesleki ünvanını, çalıştığı kurumu ve iletişim bilgilerini girmelisiniz. Şirketler ve kurumlar genellikle aile üyelerini referans olarak kabul etmediklerinden dolayı, daha çnceki yöneticilerinizden ya da iş arkadaşlarınızdan birini seçebilirsiniz. Referansınızı vermeden önce, sie referans vermesini istediğiniz kişiyi bilgilendirmeyi unutmayın.

CV’nize bir fotoğraf eklemeniz, işe alım uzmanlarına bir fikir vermesi açısından yararlı olacaktır. Bir güvenlik görevlisinin sağlıklı ve fiziksel olarak güçlü olması daima tercih sebebidir. Bu nedenle sunacağınız fotoğrafınızın iyi bir ışıkla çekilmiş, yüzünüzü tam gösteren ve omuzlarınızdan yukarısını alan bir fotoğraf olmasına dikkat edin.

Güvenlik görevlisi CV’sinde profil özeti nasıl yazılmalıdır?

Kariyer profili olarak da bilinen profesyonel özet, özgeçmişinizin üst kısmında yer alan ve ana becerilerinizi ve başarılarınızı vurgulayan kısa bir ifadedir. Özet yaklaşık iki ila üç satırdan oluşur ve işe alım yöneticilerinin belgeyi okumaya devam edip etmeyeceklerini ölçmelerine yardımcı olur. Bu bölüme pozisyonla en çok ilgisi olan deneyiminizi ve niteliklerinizi ekleyin. Alanda kaç yıldır çalıştığınızı belirtin ve özeti uzmanlığınızın işverene nasıl fayda sağlayabileceğini gösterecek şekilde ifade edin. Böylelikle o pozisyonda çalıştığınız zaman şirkete sunacağınız katkılardan emin olmanız iş vereni pozitif yönde etkileyecektir.
Örnek:
‘’ABC Güvenlik Hizmetleri Ltd. Şti’ye bağlı olarak çalıştığım beş yıl içerisinde İzmir Film Festivali de dahil olmak üzere görev aldığım birden fazla etkinlikte silahsız olarak güvenliği sağlama konusunda edindiğim başarılar nedeniyle art arda üç yıl yılın çalışanı seçildim. Mesleğime duyduğum saygı ve sevgi sayesinde kısa sürede deneyim elde ederek grup şefi oldum. Kariyerime, yönetici olarak devam edeceğim ve hem sahada hem da kurumda görev alabileceğim bir şirkette çalışarak devam etmeyi düşünüyorum.’’

Güvenli̇k görevli̇si̇ için cv’ye yazılacak en önemli̇ beceri̇ler nelerdi̇r?

CV’nizi etkili kılabilmek için sizi bir güvenlik görevlisi pozisyonu için uygun kılan 5 ila 10 beceri veya yetkinliği listeleyin. Kolay okunabilirlik için bunları madde işareti biçiminde yazın. Mesleki ve sosyal becerilerin bir kombinasyonunu yaptığınızdan ve yalnızca yetkin olduğunuz becerileri eklediğinizden emin olun. Hangi becerileri dahil edeceğiniz konusunda iş ilanı size iyi bir rehber olacaktır. İlanda yazan özellikler kısmını dikkatlice okuyarak bu özelliklerden sizde bulunduğuna inandıklarınızı yazın. İşe alım uzmanlarının bir güvenlik görevlisinde aradığı bazı beceriler şunlardır:

  • Devriye gezme
  • Kavga ayırma
  • Dikkat
  • Fiziksel güç
  • Kamera kayıtlarını izleme ve değerlendirme
  • Güvenlik ekipmanını kullanabilme
  • Fiziksel güç
  • İletişim
  • IT becerileri
  • Detaycılık

CV'ye en doğru becerileri eklemek için sitemize göz atmayı unutmayın.

Güvenli̇k görevli̇si̇ CV’si̇ İçİn İş deneyi̇mi̇ bölümü

Deneyimli bir güvenlik görevlisi elbette deneyimsiz olanlara oranla işi elde etme şansına daha fazla sahiptir. Fakat deneyimsiz bile olsanız CV’nize gireceğiniz bazı detaylarla iş deneyimi bölümünü destekleyebilir ve öne çıkabilirsiniz. Deneyimli bir güvenlik görevlisi olarak daha önce çalıştığınız işleri kronolojik sıralamaya uygun olarak listeleyin. Çalıştığınız şirketin adını, mesleki ünvanınızı, çalıştığınız yılları girdikten sonra üstlenmiş olduğunuz sorumlulukları madde imi olarak yazın.

Eğer hiç deneyiminiz yoksa sizi ön plana çıkaracak yeteneklerinizden ya da gönüllü olarak yaptığınız işlerden söz edebilirsiniz. Belki de özel bir kurumdan eğitim aldıktan sonra bir şirkette staj yapmışsınızdır. Stajınızı da eğitim bölümüne girebilirsiniz. Çünkü çoğu iş veren stajı da profesyonel deneyim olarak değerlendirmekteDİR.

Güvenli̇k görevli̇si̇ İçİn İş deneyi̇mi̇ örneğİ

‘’ATV Televizyon Kanalı
Güvenlik Görevlisi
2015-2023
İstanbul

  • Kuruma gelen personel, sanatçı ve diğer tüm ziyaretçilerin giriş çıkışlarını kontrol ettim.
  • Tarama makinesinde ziyaretçileri yönlendirdim.
  • Olası bir tehlike anında binanın diğer bölümlerindeki güvenlik görevlileri ve yöneticilerle anında iletişime geçtim.
  • Alarmları idare ettim.
  • Güvenlik ve koruma ekipmanlarını takip ederek eskiyen ya da bozulanların yerine koyulmasını sağladım.
  • Gece nöbetlerine kaldım.

Güvenli̇k görevli̇si̇ İçİn ek İş deneyi̇mi̇

Deneyimsiz ya da mesleğe yeni adım atmış olan adaylar CV’lerinin iş deneyimi bölümüne ne yazacakları konusunda endişe duyabilirler. Fakat yukarıda söz ettiğimiz gibi gönüllü çalışmalarınız ve stajlarınız da iş deneyimi olarak kabul edilir ve bunları CV’nize yansıtmanız halinde işi elde etme şansınız yükselir. Şimdi bunu aşağıdaki özel güvenlik CV örneği ve özgeçmişindeki iş deneyimi ile açıklayalım:

‘’Gönüllü Güvenlik Görevlisi
Karşı Sanat Merkezi
2022 - 2023
Beyoğlu / İstanbul

  • Sanat merkezinde düzenlenen etkinlik ve toplantılardan iki saat önce merkezde bulundum ve güvenlik ekipmanlarını hazırladım.
  • Kalabalık seyirci kitlesinin merkeze girişi sırasında kapıda durarak güvenlik kontrollerini yaptım.
  • Kamera kayıtlarının düzenli tutulmasını sağladım.
  • Her etkinlik sonrası merkez yöneticilerine güvenlik raporu sundum.
  • Çıkan arbede ya da tartışmalara müdahale ederek ortamı güvene aldım.
  • Şüpheli bulduğum kişilerin merkeze girmesini engelleyerek bina dışında güvenlik kontrolünden geçirdim. ‘’

İş deneyiminiz yoksa CV'nize neleri eklemeniz gerekir bilmiyorsanız bu yazımızı okumalısınız.

Güvenli̇k CV İçİn eğİti̇m bölümü

Ülkemizde güvenlik görevlisi alanında resmi bir eğitim verilmemekle birlikte özel kurumların açmış olduğu birçok uzun ve kısa vadeli eğitim programı bulunmaktadır. Bu kurslar, silahlı ya da silahsız eğitimler başta olmak üzere değişik içeriklere sahip olup, adayın, dilediği bir kursu seçme olanağı bulunmaktadır. Bu kurslar sonucunda sertifika ya da diploma alan güvenlik görevlileri bu belgeleri CV’lerinin eğitim bölümüne ekleyebilirler. Ayrıca üniversite eğitiminin de bir kriter olarak aranmadığı güvenlik görevlisi pozisyonları için yalnızca lise eğitiminizi girmeniz de yeterlidir.

Eğitim bölümüne kurs ve sertifikalarınızı ekleyebilirsiniz ve böylelikle CV’nizin etkisini arttırabilirsiniz.

En uygun şablonu nasıl seçersiniz?

Hangi alan için CV hazırlıyor olursanız olun, iyi bir şablon tüm bilgilerinizi olabilecek en iyi biçimiyle gözler önüne sereceğinden başvurunuzun kabul edilmesi üzerinde önemli bir yeri olacaktır. Bazı şablonlar beceriler kısmını ön plana çıkarırken bazıları tüm özelliklerinizi vurgulayacak biçimde tasarlanmıştır.

Etkili bir şablon kullanabilmeniz için CVMaker sitemize düzenli olarak şablonlar ekliyor ve bunların her meslek grubuna hitapetmesini sağlıyoruz. Tek yapmanız gereken CV’nizi hazırlamak için sitemize üye olarak CV’mi Oluştur butonuna tıklamak ve CV oluşturma aracıyla birlikte adım adım özgeçmişinizi hazırlamak. Bu aşamada şablonunuza da seçebilirsiniz. Eğer şablonu değiştirmek isterseniz, tam memnun olana kadar tüm şablonları CV’niz üzerinde deneyebilir ve bir güvenlik görevlisi olarak hem becerilerinizi hem de deneyimlerinizi vurgulayabileceğiniz şablonlardan birini kullanabilirsiniz.

Hem kolay okunması hem de bilgilerinizin düzenli ve estetik bir biçimde sunulması açısından şablonların yeri oldukça önemlidir. Biz bu rehberdeki güvenlik CV örneği için sitemizde bulunan Harvard şablonunu seçtik.

CV’niz için ön yazı hazırlayın

Ön yazı, iş başvurusu yaparken CV’nizle birlikte sunacağınız birkaç paragraftan oluşan bir mektuptur. Bu belge CV’nizin okunması açısından önemlidir. Çünkü iş verene sizin özenli, dikkatli ve işini ciddiye alan bir aday olduğunuzu göstermenin yanı sıra, kendinizle ilgili verdiğiniz kısa ama etkili bilgiler sayesinde diğer adayları geride bırakmanızı sağlayabilecek güçtedir.

Ön yazı yazarken yaratıcı olmanıza, hatta yazma konusunda iyi olmanıza gerek yok. Tek yapmanız gereken denenmiş ve test edilmiş bir formatı takip etmek:

Başlık: Her iki tarafın da iletişim bilgilerini girin
Konu ve Ek kısmı: Ekte CV’nizin bulunduğunu belirtin
Selamlama: Sayın yetkili diye başlayabilirsiniz. H Tabedeceğiniz kişinin ismini biliyorsanız yazın. Bilmiyorsanız doğrudan insan kaynakları bölümü de diyebilirsiniz.
Açılış paragrafı: En önemli başarılarınızdan 2-3 tanesi ile iş verenin dikkatini çekin
İkinci paragraf: İş için neden mükemmel aday olduğunuzu açıklayın
Üçüncü paragraf: Şirket için neden iyi bir eşleşme olduğunuzu açıklayın
Resmi kapanış: Teşekkür etmeyi ve haber beklediğinizi söylemeyi unutmayın.
Ön yazı yazarken ihtiyacınız olan tüm bilgiler ve daha fazlası için blogumuza göz atın.

Sonuç

CV’nizi hazırladıktan sonra yapmanız gereken birkaç önemli noktayı aklınızdan çıkarmayın:

  1. Mutlaka kontrol edin. İmla hataları varsa düzeltin.
  2. İki sayfayı geçmemesine dikkat edin.
  3. Madde imleri kullandığınızdan emin olun. Bu, okumayı ve akılda kalmasını kolaylaştıracaktır.
  4. Resmi ve saygılı bir dil kullandığınızdan emin olun.
  5. Anlamı bozuk cümleleri düzeltin.
  6. İşe uygun bir fotoğraf ekleyin.

Tüm bunlara dikkat ettikten sonra sizin de kusursuz bir güvenlik görevlisi CV’si hazırlamamanız için hiçbir neden yok. Ayrıca CVMaker’da güvenlik CV örneği indi yaparak bilgisayarınıza yükleyebilir ve inceleyebilirsiniz. Yeni işinizde başarılar diliyoruz!

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak