Özgeçmişinizde hobiler ve ilgi alanlarından bahsetmeli misiniz?

Özgeçmişinizdeki hobiler ve ilgi alanları bölümü bazı durumlarda özgeçmişinizin önemli bir parçası olabilir. Birçok aday bu bölüme özgeçmişinde yer verirken, neyi dahil edip neyi dahil etmeyeceğine dair kafa karışıklığı yaşayabilir. Hobileriniz ve ilgi alanlarınız yalnızca başvurduğunuz pozisyonla ilgili olduklarında özgeçmişinize dahil edilmelidir. Bu rehberde hobilerin CV’ye nasıl ekleneceğinin yanı sıra önemli hobiler ve ilgi alanları hakkında detaylı bilgi ve örnekleri bulacaksınız.

Hemen CV’nizi oluşturun

CV’de hobi ve ilgi alanlarının önemi nedir?

Hobiler, belirli beceri ve yetkinliklerinizi göstermekte veya daha önceki sosyal ve toplumsal faaliyetlerinizi içererek işverenin karakteristik özelliklerinizi daha iyi anlamasında çok önemli olabilirler. Bu şekilde, işe alım uzmanı ilgi alanlarınızın yanı sıra gerçek hayatta nasıl biri olduğunuz hakkında da ipuçları elde edecektir.

Hobileriniz ve ilgi alanlarınız neler?

Bu soruya verecek birden fazla yanıtınız olduğunu göreceksiniz. Her insan kişilik özelliklerine göre boş zamanlarını değerlendirdiği hobilere sahiptir. Doğa yürüyüşlerinden, yemek yapmaya, balık tutmaktan dans etmeye kadar geniş bir yelpazeyi kapsayan hobilerimiz, ilgi alanlarımıza göre şekillenerek kişiliğimizin bir parçası haline gelirler.

Çalışma saatleri ya da okul günleri dışında uyguladığımız bu hobiler bizim bir konudaki yetkinliğimizin ve yeteneğimizin de altını çizer. Örneğin bir enstrüman çalabilmek yaratıcılığımızı ortaya koyarken, maket yapmak el becerilerimizin olduğunu gösterir. Bu olgular bir CV’de iş veren için iyi birer ipucu olabilir. İşin gerektirdiği becerileri destekleyebilir ve diğer adaylardan sıyrılarak ön plana çıkmanızı sağlayabilir. CV’nizi hazırlarken hangi hobilerinizin olduğunu ve ilgi alanlarının bir listesini çıkarın. Bu listedeki maddelerin başvuru yaptığınız pozisyonla en ilgili olanlarını eleyin ve CV hobiler kısmına ekleyin.

CV’de hobi ve ilgi alanlarının rolü nedir?

İşverenler kendileri için çalışacak insanları işe alırlar; başka bir deyişle, işverenler işe aldıkları insanlara yatırım yaparlar. Bu durumda, adayların ilgi alanları, becerileri ve yetkinlikleri hakkında daha fazla bilgi edinmek için her zaman özgeçmişlerinde ufak ipuçları ararlar. İşte CV ilgi alanları ve hobiler kısmının rolü bu ipuçlarını vermektir.

Neden CV’ye hobi ve ilgi alanları eklenmelidir?

Basitçe söylemek gerekirse, işe alım yöneticileri meraklıdır. CV'niz niteliklerinizi ve kariyerinizi anlatırken, hobiler ve ilgi alanları bölümü kişiliğinizi biraz daha ortaya çıkarır. Sizin işe uygun olup olmadığınıza karar vermelerinde işverenlere çok yardımcı olur. Hobilerinizi CV'nize dahil etmenin iş başvurularında size sağlayabileceği bazı faydalar şunlardır:

  • İşverenlerin sizin hakkınızda detaylı bilgi edinmesine yardımcı olur.
  • Bazı hobiler, işverenin sizin ofis dışında nasıl bir insan olduğunuzu anlamasına yardımcı olur.
  • İş mülakatı sırasında işe alım uzmanı ve aday arasında sohbet açmakta yardımcı olabilir.
  • Futbol, basketbol, voleybol gibi hobiler başvurduğunuz pozisyonla alakalı olmasa da sağlıklı ve fiziksel olarak formda olduğunuzu ve ekip çalışmasına açık olduğunuzu gösterir.
  • Daha önce hayır işleri ve topluluk çalışmalarında bulunmuş olmak, iyi etkileşim becerileriniz olduğuna işaret eder.

Özgeçmişinize dahil etmeye karar verdiğiniz hobiler ve ilgi alanlarınız, hakkınızda birçok bilgiyi açığa çıkarır. Makalenin başında da belirttiğimiz gibi kendinizle alakalı eklediğiniz bilgilerin başvurduğunuz iş alanıyla ilgili olduklarından emin olun. Aynı şekilde eklediğiniz bilgileri destekleyici nitelikte belgeleri de özgeçmişinize eklemeyi düşünebilirsiniz. Deneyimsizler için CV örneği bulabileceğiniz blogumuzu da ziyaret edebilirsiniz.

İşe alınmak için fark yaratın

Bir CV’nin etkili ve dikkat çekici olabilmesi için yalnızca temel niteliklerinizi ve yeterliliklerinizi yansıtması gerekmez. Bunlara ek olarak mesleğinizi başarıyla yapmanızda önemli rolü bulunan hobileriniz ve ilgi alanlarını da kullanarak dikkat çekebilir ve fark yaratabilirsiniz. Ayrıca CV’nizi bir önyazı ile de kuvvetlendirmek için sitemizi ziyaret edin.

Kişilik ve yeteneklerin yansıtılması

CV’de kişiliğinize ve yeteneklerinize dair bilgilerinizi yansıtmak için öncelikle pozisyon için aranan özellikleri bilmeli ve özelliklerinizin buna uygunluğuna dikkat etmelisiniz. Genellikle profil özeti ve beceriler bölümleri bu bilgileri vermeniz içindir. Peki hobilerinizi CV’nize eklemek için nasıl bir yol izlemelisiniz?

Hemen CV’nizi oluşturun

Hobiler ve ilgi alanları CV’ye nasıl eklenir?

Çalışma yaşamı dışında nelerle ilgilendiğinizi göstermek için CV’nizde hobilerinize yer ayırın. Bazı hobilerinizi dahil etmeye karar verirseniz, stil de içerik kadar önemli olabilir. Madde işaretleri iyidir, ancak tek tek listelemek doğru olmayabilir. Bunun yerine kısa açıklamalar yapmak daha yararlıdır. En etkili CV'ler, işe alım uzmanının şu ana kadar okuduğu her şeyi destekleyen hobilere sahiptir.

Örneğin, 'arkadaşlarla haftalık halı saha maçı', 'tüm rezervasyonları, mekanları ve katılımcıları yönetmek ve kendi takımıma koçluk yapmak da dahil olmak üzere bir dizi bölgesel halı saha futbol turnuvasını başarıyla organize ettim' şeklinde yazıldığında çok daha çekici hale gelir. Bu rehberdeki diğer ilgi alanı örnekleri de size yardımcı olacaktır.

En yaygın hobiler ve ilgi alanları

İş yaşamı dışında geçirilen zamanın kaliteli ve iyi değerlendirilmesi için edinilen hobiler, sanat, tarih, müzik, doğa, spor ve daha pek çok alandan seçilmiş olabilir. Yapılan araştırmalara göre dünya genelinde en yaygın aktiviteler sırasıyla şöyledir:

  • Kitap okumak
  • Yemek yapmak
  • Seyahat etmek
  • Spor yapmak
  • Bahçecilik
  • El işleri
  • Müzik

Aktarılabilir becerilerinizin altını çizin

Aktarılabilir beceriler, iyi iletişim veya zaman yönetimi becerileri gibi bir işten diğerine aktarılabilecek şekilde geliştirdiğiniz becerilerdir. Özellikle yeni bir pozisyon veya farklı bir sektörde iş arıyorsanız, aktarılabilir becerilerinizi tanımanız faydalı olacaktır. Aktarılabilir beceriler işinizde, hobilerinizde, evde veya gönüllü çalışmalarda geliştirilebilir. Örneğin, bir üretim hattı operatörü olarak çalışıyorsanız, bir ekibin parçası olarak çalışma, iletişim becerileri ve uyum yeteneğinin yanı sıra baskı altında ve hedeflere yönelik çalışma gibi beceriler geliştirmiş olacaksınız.

Benzersiz güçlü yönlerinizi yansıtın

Tıpkı aktarılabilir becerilerde olduğu gibi kişiliğinize ait ve sizi diğer adaylardan farklı kılan güçlü yönlerinizi CV’nizde yansıtın. Eğer kısa sürede çoklu görev alabilme gibi bir beceriye sahipseniz bunu hobileriniz ya da ilgi alanlarınızla eşleştirebilir ve CV’nizin etkisini artırabilirsiniz.

İş tanımına uyum

Bir pozisyona başvurmadan önce iş ilanını dikkatle okumak ve aranan özellikleri ve iş tanımını iyi anlamak önemlidir. Bu doğrultuda bir CV hazırlamanız ve genel çerçevenin dışına çıkmamanız gerekir. Bu nedenle hobilerinizin de iş tanımına uygun olması yaptığınız başvurunun kazanma şansını artıracaktır. İlgisiz bilgiler girerek odak noktasından sapmamalısınız. Aranan özelliklere ve alınacak sorumluluklara uygun ilgi alanlarınızı ve hobilerinizi eklediğinizden emin olun.

Kısa ve öz bir yapı oluşturun

Hobiler CV’nin sonunda kısa açıklamalı bir liste olarak yer almalıdır. İşe alım uzmanları için zaman önemlidir ve yapılan araştırmalara göre bir CV’nin okunması için en fazla on saniye ayrılmaktadır. Bu durum göz önüne alındığında hobilerinizi kısa ve öz tutmanız hem CV’nizin uzamasını engelleyecek ve aynı zamanda başvurunuzu destekleyecektir.

Örnekler verin ve başarılarınızı sergileyin

Hobileriniz, hangi alanlarda yeteneğiniz olduğunu vurguladığı için başvurduğunuz pozisyonda başarılı olacağınızı da gösterir. Hobilerinizden söz ederken belli başarılarınızı örneklerle sergileyebilirsiniz. Yazmayı seven biriyseniz ve kendinize ait bir blogunuz varsa, bu işte nasıl ilerlediğinizi ve sitenizi reklam alanı satmak için de kullandığınızı belirtmeniz sizin analitik becerilerinizi vurgulamış olur. CV hobi örnekleri için sitemizi ziyaret etmeyi unutmayın.

Profesyonel olun

Kişiliğinizi sergilemek önemli olsa da, hobilerinizin ve ilgi alanlarınızın profesyonel ve CV için uygun olduğundan emin olun. Olumsuz bir izlenim yaratabilecek tartışmalı veya aşırı kişisel faaliyetlerden söz etmekten kaçının.

Hobilerin ve ilgi alanlarının CV’de konumlandırılması

CV’nin en önemli bölümlerinden biri olmadığı için nerede yer alması gerektiğini düşünüyor olabilirsiniz. Ayrıca nasıl bir biçim kullanmanız gerektiği de soru işareti olabilir. CV’nizi hazırlamak için bir şablon kullanacaksanız hobileriniz için de yer ayrıldığını ve CV’nin buna göre düzenlendiğini göreceksiniz. Eğer şablon kullanmıyorsanız CVMaker sitemizdeki şablonlardan birini seçebilirsiniz.

Hobiler ve ilgi alanları CV’nin hangi bölümünde yer almalıdır?

İlgi alanlarınızı ve hobilerinizi özgeçmişinizin üst kısmına yerleştirmeniz, işlere nasıl öncelik vereceğinizi bilmediğiniz gibi yanlış bir izlenim yaratabilir. Ayrıca hobileriniz, işverenin sizi işe alma kararı üzerinde önceki iş deneyimleriniz ve niteliklerinizden daha büyük bir etkiye sahip değildir. Hobilerinizi  CV’nin ilk bölümü yerine en sona eklemeniz doğru olacaktır. Çünkü amacınız hobilerinize öncelik vermek değil, onları başvurunuzu destekleyecek bir araç olarak kullanmaktır.

Bu bölüm kısa olmalı ve nispeten daha az yer kaplamalıdır. Ancak, nadir de olsa hobilerin iş deneyiminden daha önemli olduğu durumlar vardır. Örneğin, üniversiteden yeni mezun olduysanız ve ortaokulda bir futbol antrenörlüğü pozisyonu için başvuruyorsanız, yakın zamanda kazandığınız veya dahil olduğunuz bir lig veya futbol turnuvasından bahsetmeniz size önemli bir avantaj sağlayacaktır.

Biçimlendirme ve düzenleme ipuçları

Hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı CV’nizin hangi bölümüne koyacağınızdan emin olduktan sonra nasıl görüneceğiyle ilgili de bir düzenleme yapın. CV hazırlamak yalnızca içerik açısından değil görsel olarak da kolay okunabilir olmalı ve önemli bölümler ilk sayfaya yerleştirilmelidir. Tüm dünyada geçerli olan ve kolay okunabilen bir yazı fontunu seçtikten sonra ayrı bir bölüm olarak hobilerinizi biçimlendirmek için sitemizde bulunan şablonlara göz atın.

Hemen CV’nizi oluşturun

Hobiler ve ilgi alanları ile ilgili örnekler

Aşağıda değişik pozisyonlar için hazırlanmış CV ilgi alanı örnekleri ve hobileri görebilirsiniz:

1. Mimar CV hobileri ve ilgi alanları:

  • Eskiz ve çizim
  • Seyahat ve keşif,
  • Grafiksel modelleme.

2. Seyahat yazarı CV hobiler ve ilgi alanları:

  • Kişisel blog
  • Fotoğrafçılık
  • Dil öğrenimi.

3. Etkinlik yöneticisi CV hobiler ve ilgi alanları:

  • Bağış toplama etkinlikleri düzenlemek
  • Toplumsal etkinlikler için gönüllülük
  • Davet mektuplarının geliştirilmesi

5. Gazeteci CV'si hobiler ve ilgi alanları:

  • Podcast yayıncılığı veya radyo programı sunuculuğu
  • Topluluk önünde konuşma veya bir münazara kulübüne katılma
  • Bloglar, video veya animasyon yoluyla hikaye anlatımı

6. İnşaat veya Mühendislik CV'si hobiler ve ilgi alanları:

  • 3D baskı projeleri
  • Ağaç İşleri
  • Tarihi binalar için restorasyon projeleri.

7. Öğretmen CV'si hobiler ve ilgi alanları:

  • Müzik aletleri çalmak veya
  • Zanaatkarlık
  • Günlük tutma.

Eğer CV’niz çok uzun değilse ve biraz daha açıklama yapabilecekseniz ve CV de hobi ve ilgi alanlarına ne yazılır diyorsanız aşağıdaki gibi kısa bir metin de girebilirsiniz:

‘’Yazmayı seven, sosyal medya kullanıcısı ve kendi blogumun sahibi biriyim. Blogumu sadece sporla (özellikle futbolla) ilgili tüm konularda makaleler yazmak ve düzenlemek için değil, aynı zamanda reklam alanı satmak için bir platform olarak da kullanıyorum. Okurken, tüm rezervasyonları, mekanları ve katılımcıları yönetmek ve kendi takımıma koçluk yapmak da dahil olmak üzere bir dizi bölgesel futbol turnuvasını başarıyla organize ettim ve öğrenci gazetesindeki spor bölümüne ve sosyal sitelere katkıda bulundum.

En iyi 10 hobi ve ilgi alanı

CV ye yazılacak hobiler, ilgili beceri veya nitelikleri vurgulayanlardır. Ekip çalışması, liderlik, yaratıcılık veya problem çözme becerilerini gösteren hobiler başvuru sürecini olumlu yönde etkileyebilir. Toplum gönüllüsü olmak veya grafik tasarım ya da yazarlık gibi yaratıcı faaliyetlerde bulunmak CV'de sergilenebilecek mükemmel hobilerdir.

1. Gönüllü çalışmalar

Topluma katılım ve gönüllülük, işvereninize proaktif olduğunuzu ve bir amaca yatırım yapmanın yollarını aradığınızı gösterir. Ayrıca yol boyunca değerli beceriler de öğreneceksiniz.

2. Dil öğrenmek / bilmek

Birden fazla dil konuşmak iş bulma şansınızı artırabilir. Farklı çalışma ortamlarında uygulanabilen güçlü iletişim ve problem çözme becerileri geliştirirsiniz. Gazetecilik, uluslararası işletme, müşteri hizmetleri, havayolu veya çeviri alanlarında kariyer yapmak istiyorsanız, bu hobi sizin için harika bir seçim olabilir.

3. Sanat ve zanaat

Sanat ve zanaatla uğraşırken kazandığınız beceriler, kalıpların dışında düşünme ve yeni fikirler getirme yeteneğinizi gösterir. Tutkulu ve yaratıcı olduğunuzu göstererek rekabet avantajı sağlayabilirler. Ayrıca, sabrınızı ve stres atma yeteneğinizi gösteren rahatlatıcı bir etkinliktir ve kişiliğiniz hakkında daha derin bir fikir verir.

4. Spor

Sonuçlara ulaşma kararlılığınızı, bir takımda çalışma becerinizi veya liderlik niteliklerinizi gösterebilirler. Spor ayrıca sağlıklı bir iş-yaşam dengesine katkıda bulunur ve zihinsel refahı destekler. Ayrıca disiplininizi, baskı altında performans gösterme yeteneğinizi ve esnekliğinizi de vurgular.

5. Blog yazmak

Her şeyden önce, güçlü yazma ve yaratıcılık yeteneklerinizin kanıtıdır. Bu, farklı kitlelerin ilgisini çekebileceğiniz, tek bir alanda başarılı olabileceğiniz ve karmaşık fikirleri basit bir dille iletebileceğiniz anlamına gelir.

6. Okuma

Bilginizi artırır ve eleştirel düşünme, analitik ve iletişim becerilerinizi keskinleştirir. Okumak, bir insan olarak öğrenmeye ve büyümeye istekli olduğunuzu gösterir. Dahası, okuma yoluyla farklı türleri keşfetmek kültürel farkındalığı ve empatiyi geliştirerek sizi çok yönlü bir aday haline getirir.

7. Bulmaca veya masa oyunları

Bulmaca veya masa oyunları oynamak problem çözmeyi, stratejik düşünmeyi ve karar vermeyi geliştirir. Ayrıca başkalarıyla çalışmak için çok önemli olan ekip işbirliğini ve iletişimi öğretir. Son olarak, eğlenceli ve rahatlatıcıdır ve yaratıcılığınızı ve bilişsel yeteneklerinizi geliştirebilir.

8. Bir müzik aleti öğrenmek

Bir müzik aleti öğrenmek hafızayı, konsantrasyonu ve koordinasyonu artırır. Yeni beceriler öğrenmek için adanmışlık ve isteklilik gösterir.

9. Fotoğrafçılık

Yaratıcılığınızı, detaylara dikkatinizi ve güçlü karar verme yetinizi geliştirmenize yardımcı olur. Fikirlerinizi ve duygularınızı aktarmanın ve hikayeleri görsel olarak anlatmanın bir yoludur. Ayrıca, ekipman işlemleri, görüntü kompozisyonu, aydınlatma ve düzenleme yazılımı gibi teknik becerileri içerir.

10. Kodlama ve programlama

Bu beceriler, özellikle günümüzün teknoloji odaklı dünyasında, üretken yapay zekaların artan popülaritesi ile oldukça rağbet görmektedir. Sorunları çözebildiğinizi, yeni teknolojilere uyum sağlayabildiğinizi ve analitik düşünebildiğinizi gösterirler.

İşe özel hobiler ve ilgi alanları

Aşağıda değişik iş pozisyonları için hobiler ve ilgi alanlarını görebilirsiniz.

1. Mimar CV’si için hobiler ve ilgi alanlarına örnek:

Eskiz ve çizim

Seyahat ve keşif

Grafiksel modelleme

2. Gazeteci CV'si için hobiler ve ilgi alanları:

Podcast yayıncılığı veya radyo programı sunuculuğu

Topluluk önünde konuşma veya bir münazara kulübüne katılma

Bloglar, video veya animasyon yoluyla hikaye anlatımı

3. Öğretmen CV’si için hobiler ve ilgi alanları:

Müzik aleti çalmak veya

Zanaatkarlık

Günlük tutma

Analitik beceri gerektiren meslekler için hobilere örnek

  • Bulmaca çözmek
  • Programlama yapmak
  • Resim yapmak
  • Masaüstü oyunlar oynamak
  • Kitap okumak
  • Yazmak

Yaratıcılık gerektiren meslekler için hobiler

  • Bahçecilik
  • Dans etmek
  • El sanatları yapmak
  • Resim yapmak

Ekip çalışması gerektiren meslekler için hobiler

  • Futbol
  • Folklör
  • Müzik gruplarına katılmak
  • Gönüllü çalışmalar
  • Tiyatro çalışmaları

İnsanlarla iletişim ve sosyal beceriler gerektiren meslekler için hobiler

  • Sosyal gruplar
  • Kültürel gruplar (tiyatro grupları, kitap okuma grupları, film grupları)
  • Takım oyunları (Futbol, basketbol, voleybol)
  • Gönüllü eğitmenlik yapmak

Hobi ve ilgi alanlarını eklerken dikkat edilmesi gerekenler

CV hobiler kısmına ne yazılır diye merak ediyorsanız çncelikle ve ilgi alanlarınızı eklerken, bunların işle ilgisini göz önünde bulundurun. Pozisyonla ilgili aktarılabilir becerileri ve deneyimleri vurgulayan faaliyetleri seçin. Doğru CV şablonunu seçerek, CV'nizi geliştiren hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı kolayca ekleyebilirsiniz. Bu yönergeleri izleyerek, CV'nizi geliştirmek ve bir aday olarak güçlü yönlerinizi sergilemek için hobilerinizden ve ilgi alanlarınızdan etkili bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Kaçınılması gereken hobiler ve ilgi alanları

CV’nizin bu bölümünde siyasi ve dini bağlantılarınızı yansıtan, pozisyonla ilgisi bulunmayan ve tuhaf hobi ve ilgi alanlarınızı eklemekten kaçınmalısınız.

Hobiler ve ilgi alanları seçilirken yapılması ve yapılmaması gerekenler

Yapılması gerekenler

  • İş görüşmenizde veya ön yazınızda hobileriniz ve ilgi alanlarınız hakkında ayrıntılı bilgi verin.
  • Daha önemli bölümler için yer ayırın ve CV'nizin sonuna doğru 'Hobiler ve İlgi Alanları' bölümünü ekleyin.
  • Faaliyetlerinizden elde ettiğiniz aktarılabilir becerileri veya tamamlanmış projeleri vurgulayın.

Yapılmaması gerekenler

  • Endişe yaratabilecek veya sizi profesyonel olmayan biri gibi gösterebilecek aşırı veya tartışmalı hobilerden ve ilgi alanlarından kaçının.
  • CV'nize değer katmayan alakasız hobi ve ilgi alanlarına yer vermeyin.
  • Hobileriniz ve ilgi alanlarınız hakkında çok fazla yer kaplayan uzun açıklamalar yazmayın.

CV’ye hobilerinizi ve ilgi alanlasınızı eklemenin dejavantajları

1- Sizi sınırlandırırlar: bir işverenin ekibe nasıl uyum sağlayacağınızı düşünmesine neden olabilirler.

2- Dikkat dağıtıcı şeylere işaret edebilirler. Örneğin, "seyahat etmek" gibi bir liste yaparsanız, işvereniniz çok fazla tatil yapmayı planladığınızdan veya müsait olamayacağınızdan endişe edebilir.

3- Çok fazla ilgi alanınızı ifade etmeniz, işverenlerinizde yeterli dengeye sahip olmadığınız veya işle çatışabilecek öncelikleriniz olduğu izlenimini uyandırabilir.

4- Başvurduğunuz kuruluşa ters düşen faaliyetlere katıldığınızı ifade etmek sizi aday olarak eleyebilir.

CV’nizi hobi ve ilgi alanlarınızla geliştirin

Özellikle yeni mezun, iş deneyimi bulunmayan ya da az deneyime sahip bir adaysanız, hobilerinizi CV CV hazirlama sırasında doğru bir biçimde kullanarak işe alınma şansınızı artırabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

1. CV'nize hobilerinizi ve ilgi alanlarınızı eklemek neden önemlidir?

Hobiler ve ilgi alanlarınızı özgeçmişinize eklemeniz tavsiye edilir çünkü özellikle başvurulan pozisyonda daha önce bir tecrübeniz yoksa rakiplerinize göre bir adım öne çıkmak için tercih edilebilecek harika bir yoldur. İşverene kişiliğinizin bir parçasını göstermek, işe kabul edilmeniz konusunda şansınızı önemli ölçüde arttıracaktır.

2. Hobiler ve ilgi alanları eklenirken hangi hatalardan kaçınılmadır?

Pozisyonla ilgisi bulunmayan hobileri girmek, tuhaf ve siyasi görüş bildiren ilgi alanlarını girmek, şirket politikasına aykırı faaliyetleri girmekten, hobi ve ilgi alanlarının iş deneyimi ve diğer bölümleri gölgede bırakmasından kaçınılmalıdır.

3. CV’de hangi hobiler ve ilgi alanları yaygındır?

Kitap okumak, spor yapmak, müzik dinlemek, resim yapmak ve blog yazmak gibi hobiler yaygındır.

4. İş verenler hobiler ve ilgi alanlarını okur mu?

CV’nin diğer bölümlerini destekleyip desteklemediğini görmek için okurlar.

5. Oyun oynamak CV’de hobi olarak yazılabilir mi?

Eğer bilişim ya da bilgisayar sektörü ile ilgili bir pozisyona başvuru yapılıyorsa elbette yazılabilir.

6. Spor salonuna gitmek CV’de hobi olarak yazılabilir mi?

Elbette yazılabilir. Bu sizin iç disiplininizin ve bedenen sağlıklı olduğunuzun altını çizebilir.

7. Seyahat etmek CV için iyi bir hobi midir?

Sık seyahat eden kişilerin işlerine konsantre olamayacaklarını düşündürdüğünden kullanılmaması yerinde olur. Fakat turizm ya da tarih alanlarına çalışanlar pozisyonla ilgili bir hobi olarak kullanabilirler. Hobiler ve ilgi alanlarıyla ilgili CV örneği için sitemizi ziyater edebilirsiniz.

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak