Anaokulu Öğretmeni CV’si yazarken dikkat etmeniz gerekenler: Örnekler ve İpuçları

Anaokulu öğretmenleri küçük yaşta çocukların hem gelişimleri hem de eğitimleriyle yakından ilgilenen, bu alanda özel eğitim görmüş kişilerdir. Okul öncesi eğitimin daha çok çocuğun sosyal ve psikolojik gelişimine katkısı olması nedeniyle oyuna dayalı olması, çocuklara temel alışkanlıkların ve sosyal becerilerin kazandırılmasına yönelik aktivitelerin yapılması, anaokulu öğretmenlerinin de belli yeteneklere sahip olmasını gerektirmektedir.

Hemen CV’nizi oluşturun

Anaokulu öğretmenliğinden yeni mezun olduysanız ve henüz iş arıyorsanız, öncelikle kendinize iyi bir CV hazırlamanız gerekmektedir. Yeni mezunlar CV hazırlama konusunda biraz tedirginlik yaşasalar da, CVMaker olarak sizler için hazırladığımız özel CV yazma araçları sayesinde, siz de kısa sürede kendinize kazandıran bir özgeçmiş yazabilir ve düşlediğiniz işin kapılarını aralayabilirsiniz. Anaokul iş için CV hazırlama konusunda kafanız karışıksa yazımızı okumaya devam edin.

CV yazma süreci: Nereden başlamalısınız?

Günümüzde teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle doğru orantılı olarak CV hazırlama konusunda da bir çok yenilik gündene gelmiştir. Geleneksel düz yazı biçiminde hazırlanan CV’ler, yerini şık ve çarpıcı şablonlar ile oluşturulmuş, okunması kolay CV’lere bırakmıştır. Eğer ilk kez CV hazırlayacaksanız CVMaker sitemize üye olup, kendinize uygun planlardan birini seçerek ilk adımı atabilirsiniz. Ardından sizi adım adım yönlendiren CV oluşturma aracımızdaki boşlukları doldurarak kısa sürede özgeçmişinizi hazırlayabilirsiniz.

Öncelikle tüm bilgilerinizi bir kenara not edin. Eğitimleriniz, iş deneyimleriniz, katıldığınız seminerler ve kurslar, becerileriniz, referanslarınız, bildiğiniz diller ve bunların seviyeleri ve pozisyonu destekleyeceğini düşündüğünüz tüm bilgilerin elinizin altında hazır olması CV’nizi daha kolay hazırlamanıza yardımcı olacaktır. Böylelikle tüm bilgilerinizi barındıran bir Ana CV hazırlayın. Yeni mezunlar için CV hazırlama bilgileri ve ipuçları için blogumuzu ziyaret etmeyi unutmayın.

Anaokulu Öğretmeni İçin Ana CV

Ana CV, yukarıda sıraladığımız tüm iş ve kişisel bilgilerinizi barındıran kapsamlı CV’nizdir. Böyle bir CV hazırlamanız, ileride başvuracağınız pozisyonun gerekliliklerine göre CV’nizi yeniden düzenlemenize ve gereksiz bilgileri çıkarıp, yerine güncel bilgileri ekleyerek pozisyona uygun hale getirmenize yardımcı olacaktır. Ana CV’nizi hazırladıktan sonra hesabınıza kaydedebilir, cihazınıza indirebilir ve yazıcıdan çıktı alarak kullanabilirsiniz. Anaokulu CV örnekleri arıyorsanız yazımızı okumaya devam edin.

İşe Özel Anaokul CV

Ana CV’nizi hazırladıktan sonra bu CV’yi başvuru yapacağınız pozisyona uyarlamanız gerekebilir. Bir CV’nin okunma kolaylığı açısında kısa olması, iki sayfayı geçmemesi gerekitiğini unutmamalısınız. Bu nedenle iş ilanını dikkatlice okuyarak, aranan özelliklerin CV’nizde bulunup bulunmadığını kontrol edin. Pozisyonla ilgisi olmayan gereksiz bilgileri çıkararak, onun yerine anahtar kelimeler içeren becerilerinizi ve deneyimlerinizi girin. Eğer referans isteniyorsa, uygun ve güvenebileceğiniz bir referans verin. Hepsi bu. Ana CV’niz her pozisyona uyarlanabileceğinden, kısa sürede özgeçmişinizi oluşturabilirsiniz. Ayrıca seçmiş olduğunuz şablonlarımızla CV’nizi daha kolay okunur ve etkili hale getirerek işi elde etme şansınızı arttırmanız da mümkün.

Anaokulu Öğretmeni CV Örneği

Okul öncesi öğretmenliği CV örnekleri size iyi bir CV hazırlamanızda yardımcı olacaktır. Aşağıdaki CV örneğinde Michigan isimli şablonumuz kullanılmıştır.

Anaokulu Öğretmeni CV Örneği

Buraya tıklayarak bu örneği indirebilirsiniz

Hemen CV’nizi oluşturun

Umarım bu örnek çocuk gelişimi bölümü CV örnekleri arayanlar için faydalı olmuştur.

Anaokulu Öğretmeni CV’sine neleri dahil etmelisiniz?

CV’nizin kusursuz olması için öncelikle neleri dahil etmeniz gerektiğini bilmelisiniz. Eksik ya da fazla bilgi kolayca elenmesine neden olabilir. Yukarıdaki anaokulu öğretmeni CV örneği, bir CV’de nelerin bulunması gerektiğini açıkça göstermektedir. Buradan yola çıkarak, aşağıda sıraladıklarımızı CV’nize mutlaka girin:

  • Kişisel ve İletişim Bilgileriniz: Başvurduğunuz kurum öncelikle bu bilgilere bakarak hakkınızda ilk izlenimi edinir. Adınız, soyadınız, meslek ünvanınız, iletişim detaylarınız buna dahildir. Ayrıca olası bir iş görüşmesine çağrılacağınız zaman sizinle bu bilgiler aracılığıyla iletişime geçilir. Dolayısıyla telefon numaranızda ya da e-posta adresinizi yazarken hata yapmamalısınız.
  • Profil Özetiniz: CV’nizin geri kalanının okunup okunmaması bu kısa yazıya bağlı olabilir. ‘’Hakkımda’’ ya da ‘’Kişisel Özet’’olarak da adlandırılan bu bölümde kısa ama etkili bir biçimde yeteneklerinizden ve kariyer hedeflerinizden söz etmelisiniz. Eğitiminiz ve tecrübelerinize de kısaca değinebilirsiniz.
  • Eğitim Bilgileriniz: Aldığınız eğitimin yaptığınız mesleğe yönelik olması doğrudur. Ayrıca her üniversite aynı değildir. Bazıları daha üstün eğitim verirken özellikle yeni kurulmuş küçük üniversiteler bu konuda daha çok yol almalıdırlar. Hangi okuldan mezun olursanız olun, bilgilerinizi düzgün girdiğiniz takdirde CV’nize artı puan eklersiniz. Okulun adı, lokasyonu, okuduğunuz bölüm, diploma dereceniz, eğitim aldığınız tarih aralığını buraya yazın. Ek olarak kısaca ne tür eğitim aldığınızdan söz edin.
  • İş Deneyimi: Neredeyse tüm iş verenler deneyimli bir adayı tercih etmeye meyillidirler. Fakat yeni mezun bile olsanız en azından staj bilgilerinizi düzgün bir biçimde girerek CV’nizi kuvvetlendirebilirsiniz. Eğer deneyimli bir adaysanız, o güne değin çalıştığınız tüm kurumları ters kronolojik sıralamay göre alt alta listeleyin. Bu kurumlardaki meslek ünvanınızı, hangi tarih aralığında görev aldığınızı, sorumluluklarınızı ve çalıştığınız sürece elde ettiğiniz başarıları madde işaretleri ile yazın.
  • Beceriler: Mesleğinize uygun becerilerinizi listeleyin. Bir öğretmenin hem disiplinli hem güler yüzlü olması, empati kurabilmesi ve iyi iletişimde bulunması önemlidir. Sizde bulunduğuna inanmadığınız becerileri yalnızca işi elde etmek için girmeyin.
  • Ek bilgiler: Referanslarınız, ödülleriniz, yayınlarınız, medeni durumunuz, ehliyet, yabancı dil gibi bilgileri CV’nize ekleyin.

Anaokulu Öğretmeni CV’sinde profil özeti nasıl yazılır?

Profil özeti kendinizi CV’nizin ilk bölümünde kısaca tanıttığınız, bir-iki paragraftan oluşan bölümdür. Bu bölümün hem kısa hem de etkili olması gerekir. Unutmayın, kimsenin sayfalarca yazı okumaya zamanı yok. Sahip olduğunuz en önemli ve işle ilgili özelliklerinize değinirken aynı zamanda kariyer hedeflerinizden de kısaca söz edin. Eğitiminizin altını çizin ve deneyimlerinizi ön plana çıkarın.
Bu bölümde resmi ve düzgün bir dil kullanın. Kolay okunması için devrik cümleler kurmak yerine, kısa ve anlaşılır cümleler kurun. Kendinden emin bir tonda yazın.

Anaokulu Öğretmeni için en iyi beceriler hangileridir?

Küçük yaştaki çocukların eğitimi ile ilgilenen öğretmenlerin özellikle belli başlı donanım ve becerileri sahip olması tercih sebebidir. Bunları sıralayacak olursak:

  1. Etkili iletişim: Bir anaokulu öğretmeni yalnızca çocuklarla değil, aynı zamanda diğer öğretmenler, yöneticiler ve velilerle de sağlıklı iletişim kurabilmelidir.
  2. Özveri: Eğitimini üstlendikleri her çocuğa ayrı zaman ayırarak onların duygusal ve sosyal gelişimlerine destek olmak için özveri göstermeleri son derece önemlidir.
  3. Empati: İnsanla doğrudan iletişim gerektiren neredeyse tüm meslek dalları için geçerli olan bu beceri, anaokulu öğretmeninin işini başarıyla yerine getirebilmesi için önemlidir. Çocuğun ve velinin yerine kendisini koyarak düşünebilmek ve buna göre hareket etmek, hem eğitim hem de öğretim açısından vazgeçilmezdir.
  4. Organizasyon: Küçük çocuklardan oluşan hareketli bir grubu idare etmek ve zamanı iyi yöneterek her birine aynı eğitimi verebilmek açısından önemli bir beceridir.
  5. İlk yardım teknikleri: Sürekli hareket halinde olan küçük çocukların ufak tefek yaralanma ve bedenlerinde çizik oluşması gibi durumlarda ilk yardım tekniklerini uygulayabilme becerisi önemlidir.

CV'nizde en iyi yetenekleriniz yer vermek için linkteki yazıya göz atmayı unutmayın.

Anaokulu Öğretmeni CV’si için iş deneyimi bölümü

İş deneyimi, işe alım uzmanlarının özellikle inceledikleri önemli bir bölüm olarak dikkatle oluşturulmalıdır. Genellikle ters kronolojik format kullanarak, son işinizden başlayarak geriye doğru sıralama yapmanız, CV’nizin daha etkili olmasını sağlar. Bugüne kadar çalışmış olduğunuz işleri, kurum adı, pozisyon adı, hangi tarih aralığında çalıştığınız, kurumun bulunduğu lokasyon ve üstlendiğiniz sorumluluklar da dahil olmak üzere alt alta sıralayın. Bu işlerde çalışırken elde ettiğiniz başarıları yazın.

Anaokulu Öğretmeni için iş deneyimi örneği

Anaokulu Öğretmeni
Atatürk İlkokulu
İstanbul
2018 - 2023

  • Günlük ders planına göre malzemeleri hazırladım.
  • Oyunla yapılan eğitimler için projeler hazırladım ve çocuklarla birlikte uyguladım.
  • Velilerle düzenli iletişim halinde oldum.
  • Çocukların beslenme ve hijyenleriyle ilgilendim.
  • Çocukların okul içerisindeki güvenliklerini takip ettim.

Öğretmen için ek iş deneyimi bölümü

Ek iş deneyimini, ana iş deneyimlerinizden ayrı olarak yazılabilecek deneyimler olarak düşünebilirsiniz. Örneğin gönüllü çalışmalarınız, okul sırasında üstlendiğiniz görevler ya da on beş yıldan eski ve pozisyonla doğrudan ilgisi olmayan iş deneyimlerinizi bu bölüme ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem CV’nizin gereksiz yere uzamasını engellemiş hem de ana iş deneyimi bölümünün kolay okunmasını sağlamış olursunuz. Anaokulu öğretmen CV örnekleri bunu açıkça göstermektedir.

Eğitim bilgileriniz doğru girin

Eğitim bölümünü yazarken en çok yapılan hatalardan biri, okul isimlerinin kısaltmalarının yazılmasıdır. Oysa günümüzün hızla akan iş dünyasında, bazen yüzlerce başvuruyu değerlendirmek zorunda olan iş verenlerin, okul isimlerinin kısaltmalarını araştıracak zamanları yoktur. Dolayısıyla eğitim bilgilerinizi yazarken öncelikle eğitim aldığınız okulun tam adı, diploma türü, eğitim gördüğünüz tarih aralığı ve okulun lokasyonunu tam olarak yazmalısınız. Ardından kısaca aldığınız dersler ve eğitimin içeriğinden söz edebilirsiniz.

CV’niz için en iyi şablonu seçin

Şablon, hem CV’nizin görünümü, hem etkisi hem de kolay okunması açısından önemlidir. Bilgilerinizi bölümlere ayırıp biçimlendirerek girdiğiniz bir CV dikkat çekecek ve sizin özenli bir aday olduğunuz izlenimini arttıracaktır. CVMaker olarak sitemizde her meslek grubuna ait şablonları sizlere sunuyoruz ve onlarca şablon arasından dilediğiniz bir tanesini seçerek CV’nize uygulayabilirsiniz. Şablon seçerken hangi bilgilerinizin ön plana çıktığını eş zamanlı olarak ekranda takip edebilir, dilediğiniz zaman şablonunuzu bir başkasıyla değiştirebilirsiniz. Örneğin bu yazıda kullandığımız Michigan şablonu anaokulu öğretmeninin özellikle iş deneyimi ve kişisel profilini ön plana çıkarmaya yarayacak bir düzene sahiptir.

CV’niz için ön yazı hazırlayın

Ön yazı, hakkınızda kısaca bilgi veren, becerilerinizi ve yeteneklerinizi belirten, iş başvurusunda kullanmak üzere hazırlanan bir metindir. CV’nize ekleyeceğiniz böyle bir metin ile dikkat çekebilir ve diğer adayları geride bırakarak işi elde etme şansını yakalayabilirsiniz. Ön yazı hazırlarken şu noktalara dikkat edin:

  • Yetkili kişinin ismini biliyorsanız ona hitaben yazın, bilmiyorsanız ‘’İnsan Kaynakları Bölümüne’’ ya da ‘’ Sayın Yetkili’’ diye başlayabilirsiniz.
  • İlk paragrafta kendinizden kısaca söz edip, iş ilanını nerede gördüğünüz, ve neden başvurmaya karar verdiğinizi yazın.
  • İkinci paragrafta o pozisyon için neden uygun olduğunuzu ve kuruma sunacağınız katkıları anlatın.
  • Kapanış paragrafında bir iş görüşmesinde kendinizi daha iyi ifade edeceğinizi belirterek iş vereni eylem planına davet edin. Ardından teşekkür ederek yazınızı bitirin.

İyi bir ön yazı hazırlamak için linkteki makaleyi de okuyabilirsiniz.

Profesyonel bir Anaokulu Öğretmeni CV’si hazırlamak için ipuçları

  1. CV kısa olmalı, iki sayfayı geçmemelidir.
  2. Kullanılan dil sade ve resmi olmalıdır.
  3. Gereksiz bilgilerden kaçınılmalı, tüm bilgilerin pozisyonla ilgili olmasına dikkat edilmelidir.
  4. Dilbilgisi kurallarına uyulmalı, yapılan hatalar düzeltilmelidir.
  5. İYi bir şablon seçilerek mesleğe uygun özelliklerinizin ve becerilerinizin ön plana çıkarılması sağlanmalıdır.
  6. İşe uygun bir fotoğraf ekleyin.
  7. Başvurduğunuz her pozisyon için CV’nizi özelleştirerek güncelleyin.

Bu yazımızdaki okul öncesi CV örnekleri ile siz de kendinize hemen iyi bir CV hazırlamaya başlayın. Anaokulu CV hazırlama formu arıyorsanız CVMaker’a girerek hemen kendinize kusursuz bir özgeçmiş yazmaya başlayın. Ayrıca dikkat çeken ve becerilere dayalı bir CV oluşturmak için blogumuzdaki makalelere göz atmayı unutmayın.

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak