Diyetisyen CV örneği ile kazandıran öz geçmiş nasıl hazırlanır?

CV hazırlamak zor gibi görünse de, bazı kuralları bildiğiniz sürece bunun böyle olmadığını fark edeceksiniz. CV, kariyerinizle ilgili tüm bilgileri barındıran ve sizi bir sonraki pozisyonunuz için iş verenlere tanıtan önemli bir dokümandır. Bu nedenle CV yazmaya başlamadan önce o güne kadar edindiğiniz tüm nitelik ve deneyimleri bir kenara not ederek elinizin altında bulunmasını sağlamanız iyi olur.

Hemen CV’nizi oluşturun

Bir CV’ye kişisel bilgilerinizi ve ardından profil özetinizi yazarak başlamalısınız. Bu bölümlerin ardından iş deneyimleriniz, eğitim bilgileriniz ve becerilerinizi girip en son da ek bölüm ve bilgilerle CV’nizi tamamlamalısınız. İşe nereden başlayacağınızı bilmiyorsanız CVMaker uzmanlarının sizin için hazırladığı CV Oluşturma aracımızı kullanarak hemen özgeçmişinizi yazmaya başlayabilirsiniz. CV örnekleri diyetisyen için yazımızı okumaya devam edin.

Diyetisyen İçin Ana CV

Ana CV, iş yaşantınız boyunca edindiğiniz tüm deneyimleri, eğitimleri ve becerileri barındıran en kapsamlı CV’nizdir. Bunu hazırlamaktaki amacınız, ileride başvuracağınız pozisyonlara göre üzerinde eklemeler ya da çıkarmalar yaparak CV’nizi güncelleyebilmenizi ve pozisyona uygun hale getirebilmenizi sağlamasıdır. Bir ana CV, birden fazla pozisyona uyarlanarak hem işinizi kolaylaştırır hem de her seferinde yeni bir CV hazırlamanıza gerek kalmaz.

Ana CV’ye mesleğinizle ilgili tüm pozisyonlara başvurabileceğiniz biçimde detaylı olarak tüm bilgilerinizi girebilirsiniz. Ardından iş ilanlarındaki aranan özellikler kısmına göre CV’nizi pozisyona uyarlamanız kolay olacaktır.

İşe Özel Diyetisyen CV

Her pozisyonun kendine özel nitelikleri vardır. Diyetisyenler farklı alanlarda uzmanlaşmış ve deneyim sahibi olmuş olabilirler. Ya da pozisyonların çalışma içerikleri farklılık gösterebilir. Bir uzman diyetisyen ile yönetici diyetisyenin alacağı görev ve sorumluluklar değişkendir. Dolayısıyla işe özel diyetisyen CV hazırlarken, yukarıda sözünü ettiğimiz Ana CV’nizi güncelleyerek işe uygun hale getirebilir, CV’nizi desteklemeyen bilgileri çıkararak yerine yenilerini girebilirsiniz.

İşe özel CV’de becerilerinizin içine iş ilanındaki anahtar kelimeleri serpiştirerek, örneğin ürün geliştirme, aktif dinleyici olma gibi özelliklerinizi ekleyerek CV’nizi daha etkili hale getirebilir ve pozisyon için uygunluğunuzu gösterebilirsiniz. İşe özel CV hazırlarken unutmamanız gereken en önemli konu, pozisyonla ilgisi olmayan bilgileri öz geçmişinize eklememenizdir. Şimdi aşağıda diyetisyen CV örneği ile nasıl daha etkili bir özgeçmiş hazırlayacağınıza bakalım.

Diyetisyen CV Örneği

Diyetisyen CV Örneği

Diyetisyen CV Örneği pdf olarak indirilebilir

Bu yazıda diyetisyen CV örnekleri için sitemizde bulunan Cornell şablonu ile hazırlanmıştır.

Hemen CV’nizi oluşturun

Diyetisyen CV’sine Neleri Dahil Etmelisiniz?

Bir CV’ye dahil edilmesi gerekenler şunlardır:

  • Kişisel bilgiler
  • Profil özeti
  • İş deneyimi
  • Eğitim bilgileri
  • Beceriler
  • Ek bilgiler

Birçok nitelikli beslenme uzmanı, kendilerini belirli bir müşteri türü veya ortam için uygun kılan bir uzmanlık alanına sahiptir. Örneğin, bazı beslenme uzmanları hastane ortamlarında hastaların beslenmesine odaklanır. Buna karşılık, diğerleri büyük özel şirketlerde yeni ürün geliştirme için beslenmeye odaklanabilir. Siz hangi alanda deneyimli ve nitelik sahibiyseniz CV’nize bu bilgileri girmelisiniz. Bu bilgileri beceriler ve profil özeti bölümlerinde verebilirsiniz.

Ayrıca alanınızla ilgili yazmış olduğunuz makale, kitap ve diğer yayınlar bulunuyorsa bunları da CV’nize ekleyebilirsiniz. Aldığınız ödüller, gönüllü çalışmalarınız ve referanslarınız da CV’nizi destekleyecektir. İlgi alanlarınız ve hobileriniz de iş vereni etkileyebilir ve bir iş görüşmesinin kapılarını açabilirsiniz.

Diyetisyen CV’sinde Profil Özeti Nasıl Yazılır?

Adından da anlaşıldığı gibi profilinizin kısa bir açıklamasını CV’nizin giriş kısmında vermelisiniz. Eğitiminizden, deneyimlerinizden ve kariyer hedeflerinizden söz ettiğiniz bu bölüme çalışacağınız şirkete sunacağınız katkılardan da bahsedebilirsiniz. Profil özetinin .ok uzun olmaması gerekir. Uzun yazıların okunma oranı ne yazık ki düşüktür. Günümüzün hızla akan iş dünyasında, iş verenlerin bir CV’yi okumak için ortalama 7-8 saniye ayırdıkları düşünülmektedir. Bu nedenle özet kısmını kısa tutarak, en önemli yeteneklerinizin altını çizmeniz yeterlidir.

Diyetisyen CV İçin Beceriler Kısmı Nasıl Yazılır?

Becerileri Sosyal ve Mesleki olarak iki gruba ayırabiliriz. Bunlar Soft ve Hard Beceriler olarak da adlandırılmaktadır. İyi bir CV’de her ikisinin de dengeli bir biçimde yansıtılması önemlidir. Doğrudan insanla ve insan sağlığı üzerine çalışan bir meslek dalında yer aldıkları için diyetisyenler için hem sosyal hem de mesleki beceriler önem taşır. Bir hastayı sabırla dinleme ve ona uygun beslenme programı yaratma sabır becerisini gerektirirken, beslenme için diyet hazırlarken besin mikrobiyolojisi hakkında yeterli donanıma sahip olmak da mesleki beceridir. CV'de beceriler kısmının nasıl yazılacağıyla ilgili daha detaylı bilgiyi sitemizde bulabilirsiniz.

Bir diyetisyen için en önemli sosyal ve mesleki beceriler şunlar olabilir:

  • Aktif dinleyici olabilmek
  • Sağlıklı iletişim kurabilmek
  • Çözüm odaklı olmak
  • Bilimsel çalışmları takip etmek
  • Bilimsel çalışmaları pratikte uygulayabilmek
  • Empati kurabilmek
  • Kimya bilgisi
  • Besin mikrobiyolojisi bilgisi
  • Alerji bilgisi
  • Tıp bilgisi

Ayrıca CV'nizde yer vermeniz gereken yetenekleriniz konusunda kafanız karışıksa, CVMaker uzmanlarının bu konuyla ilgili yazdığı makaleleri okumak için sitemizi ziaret edebilirsiniz.

Diyetisyen İçin İş Deneyimi CV’de Nasıl Yazılır?

İş deneyimi bölümünü yazarken yalnızca çalıştığınız kurumun adını ve meslek ünvanınızı yazmanız yeterli değildir. Bu bilgilere ek olarak çalıştığınız kurumun bulunduğu bölgeyi, çalıştığınız tarih aralığını ve üstlendiğiniz görev ve sorumlulukları da yazmalısınız. CVMaker uzmanlarının sizler için hazırladığı CV oluşturma aracı ile bunu en iyi biçimde yapabilirsiniz. Bilgileri gereken boşluklara doldurmanız yeterli olacaktır. Sorumluluklarınızı ve başarılarınızı madde işaretli olarak yazmanız hem bu bölümün kolay okunmasını hem de niteliklerinizin dikkat çekmesini sağlayacaktır.

Deneyimli bir diyetisyenle her iş veren çalışmak ister. Fakat deneyimlerinizi CV’nizde nasıl yansıttığınızın da önemi vardır. CV'de iş deneyiminizi öne çıkarmak için buna uygun bir şablon seçebilir, ters kronolojik sıralama uygulayabilir ve yalnızca pozisyonla ilgili deneyimlerinizin altını çizebilirsiniz.

Diyetisyen İçin İş Deneyimi Örneği:

Aşağıdaki örnekte bir diyetisyenin iş deneyimlerini nasıl yazması gerektiğini göreceksiniz:

Ali Bahadır

Uzman Diyetisyen

Medika Özel Klinik

İstanbul

2018 - 2023

  • Hastalarımın durumlarını değerlendirerek onlara uygun beslenme programları hazırladım.
  • Hastalarımı gıda seçimi, dengeli ve sağlıklı beslenme konularında bilgilendirdim.
  • Sağlıklı ve düşük kalorili diyetler geliştirdim.
  • Piyasaya yeni sürülen gıda ürünlerini değerlendirerek hastalarımı bu konuda bilgilendirdim.
  • Hastalarımın bulgu ve tedavi süreçlerini kayıt altına alarak raporladım ve gelişmeleri onlarla paylaştım.

Diyetisyen İçin Ek İş Deneyimi Bölümü

Eğer deneyiminiz fazlaysa, öncelikle son çalıştığınız işten başlayarak geriye doğru ters kronolojik sıralamayla pozisyonla en ilgili deneyimlerinizi yazdıktan sonra kalan deneyimlerinizi ek iş deneyimi olarak girebilirsiniz. Bunlar eğitiminiz sırasında okulunuzda üstlendiğiniz sorumlulukların yanı sıra gönüllü çalışmalarınız ve stajlarınız da olabilir. CV’nizi gereksiz yere uzatmamak adına, iş pozisyonuyla ilgisi olmayan deneyimleri yazmamalısınız.

Diyetisyen İçin Eğitim Bölümü Nasıl Yazılır?

Bazı adaylar çok iyi ve uygun bir eğitim almış olmalarına karşın, bunu CV’lerinde yeteri kadar etkili yansıtamadıkları için, kendilerinden daha az eğitim almış birine işi kaptırabilirler. Bunun olmaması için eğitim bilgilerinizi doğru girdiğinizden emin olmalısınız.

Eğitim bölümünde şu detaylar mutlaka belirtilmelidir:

  • Okuduğunuz okulun ve bölümün adı
  • Aldığınız diploma türü (ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora)
  • Okulunuzun bulunduğu ülke, şehir, bölge
  • Okuduğunuz tarih aralığı
  • Aldığınız eğitimin kısa bir özeti

Böylelikle o pozisyon için en uygun eğitimi aldığınızı insan kaynakları uzmanlarına en doğru biçimiyle göstermiş olacaksınız. Ayrıca kendinizi mesleğinizde geliştirmek için aldığınız diğer eğitimleri ve katıldığınız kursları da eğitim bölümüne yazabilirsiniz. Başarılı bir eğitim hayatı sergileyenler bunu CV’ye dahil etmelidirler. Okuduğunuz bölümü birincilikle bitirmiş ya da okulunuzdan bir başarı ödülü almışsanız bunu mutlaka belirtin. Daha fazla iş görüşmesine çağrılmak için en iyi yöntemlerden biri de başarılarınızı sergilemektir.

İpucu: Bazı adaylar CV’lerinin Eğitim bölümünü yazarken okullarının ismini kısaltmasını kullanmaktadırlar. Bu yanlış bir tutumdur. Kısaltmanın açılımını bulmak yerine, iş verenin CV’nizi bir kenara atmayacağından emin olamazsınız.

Diyetisyen İçin En Doğru CV Şablonunu Seçin

CVMaker sitemizde bulunan onlarca şablon bütün mesleklere hitap edebilecek biçimde konusun uzmanları tarafından özenle hazırlanmıştır. CV oluşturma aracımız vasıtasıyla öz geçmişinizi oluştururken dilediğiniz şablonu seöebilir ve bu şablonun CV içeriğinizdeki hangi bilgileri ön plana çıkardığını ve görsel olarak nasıl olduğunu değerlendirebilirsiniz.

Düzgün, etkileyi ve kusursuz bir CV için şablonun önemini belirtmemize gerek yok sanırım. Sayfa üzerine bilgilerinizin belli bir düzen ve aralık içerisnde nasıl yerleştirildiğini görüğünüzde bunun nasıl işe yaradığı da anlayacaksınız. Bir diyetisyen için iş deneyimi ve becerilerin önemli olduğunu düşünürsek ilk sayfaya bunları en görünür biçimde yerleştiren bir şablon seçmenizde fayda var. Biz bu yazıda verdiğimiz örnekte Cornell şablonunu kullandık.

Ön Yazı Hazırlayın

İster ön yazı yazmayı sevin ister angarya olarak görün, birçok işe alım yöneticisi başvuru sahibinin kişiliğini, detaylara verdiği önemi ve yazılı iletişim becerilerini ölçmek için hala ön yazılara güvenmektedir. Etkili ön yazı yazmanın anahtarı, belli bir düzen izlemek ve iddialı bir ses tonuyla kısa ve öz bir şekilde kendinizi ifade etmektir. Bunu yaparken şu sıralamayı takip edin:

  1. Selamlama: İşe alım müdürünün adını biliyorsanız, ön yazınıza doğrudan ona hitap ederek başlayın. Bilmiyorsanız ‘’Sayın Yetkili ya da İnsan Kaynakları Bölümü’ne demeniz yeterli.
  2. İlk paragraf: İşe neden başvurduğunuzu, ne zaman başlayabileceğinizi belirterek giriş yapın.
  3. İkinci paragraf: Başarı ve yeteneklerinizden söz ederek bu iş için neden uygun olduğunuzu belirtin. Şirkete sunacağınız katkıları eklemeyi unutmayın.
  4. Üçüncü paragraf: Ek yeteneklerinizen söz ederek, iş için gerekli tüm özelliklerinizin altını çizin.
  5. Kapanış paragrafı: İş vereni bir görüşmeye davet ederek teşekkür edin ve bitirin.

İş tanımında belirtilmediği sürece, ön yazıyı olabildiğince kısa tutun. Bu nedenle iş için en önemli olan ayrıntılara odaklanın. İşin gerekliliklerini anlamak için iş tanımını dikkatlice okuyun. En gurur duyduğunuz profesyonel başarılarınız da dahil olmak üzere, geçmişinizden bu gerekliliklere uyan örnekler düşünün. Bir veya iki tanesini seçin ve sadece birkaç detaylı ama kısa cümle kullanarak bunları doğrudan işe alım müdürünün aradığı deneyim veya niteliklerle eşleştirin. İşveren iş tanımında hangi özellikleri veya davranışları istemiş? Ön yazının kendisini bu özellikleri göstermenin bir yolu olarak kullanmayı düşünün.

Etkili Bir Diyetisyen CV Hazırlamak İçin İpuçları

İyi bir CV yazmak için öncelikle hedeflerinizin ne olduğunu bildiğinizden emin olmalısınız. CV'nizi belirli bir işi göz önünde bulundurarak yazmanız gerekir. Doğru bir CV size hızlı bir şekilde mülakat kazandırırken, kötü yazılmış bir CV ret cevabı bile almanıza neden olabilir. CV'nizden en iyi şekilde yararlanmak ve potansiyel işverenlere neden bu iş için tek kişi olduğunuzu göstermek için dikkat etmeniz gereken birkaç nokta var.

  1. Kısa tutun: Bir CV için standart uzunluk A4'ün iki yüzüdür, ancak koşullara bağlı olarak (başvurduğunuz iş veya sektör ya da deneyim düzeyiniz) tek bir sayfa veya üç sayfaya kadar da kabul edilebilir.
  2. Bölüm Başlıkları: CV içeriğiniz için açık başlıklar her şeyin daha kolay okunmasını ve belgenin daha kolay sindirilmesini sağlar. Dolayısıyla öne çıkarmak istediğiniz başlığa uygun bir şablon da seçmelisiniz. CVMaker sitemizdeki onlarca şablondan birini seçebilirsiniz.
  3. Dosya türü: En rahat okunabilirlik için CV'nizi pdf olarak kaydedin. Bunu Microsoft Word ve Google Docs gibi çoğu kelime işlemci yazılımında 'pdf'ye yazdırarak' yapabilir ya da da dönüştürme yapmak için bir araç kullanabilirsiniz.
  4. Yazı tipi: Arial, Times New Roman veya Calibri gibi iyi, net yazı tipleri idealdir. Rahat okunması açısından da tüm dünyada en çok kullanılan yazı tipleri bunlardır.
  5. Yazı tipi boyutu: Ana metin 10 ila 12 punto, başlıklar ise 14 ila 18 punto arasında olmalıdır. Okunabilir olduğundan emin olun ve çok fazla sıkıştırmayın veya kenar boşluklarının boyutunu küçültmeyin.
  6. Düzeltme okuması yapın - Başka birine düzeltme okuması yaptırın ve ardından son bir kez gözden geçirin. Yazı tipi ve düzeninin baştan sona tutarlı olduğundan emin olun. Ne kadar detaycı olduğunuzu söyleyip CV'nizde göze batan bir yazım hatası yapmayın!
  7. Anahtar kelimeleri kullanın: Gerçekten istediğiniz bir işe başvuruyorsanız, CV'nizi özellikle bu rol için hazırladığınızdan emin olun ve ilgili anahtar kelimeleri ekleyin. Bunun için iş ilanını dikkatle okuyarak, aranan nitelikleri anahtar kelimeler halinde profil özetinize ya da beceriler bölümüne serpiştirin.
  8. Aday Takip Sistemine Dikkat edin: ATS, özgeçmişlerin dörtte üçü kadarını bir insan bile görmeden önce 'okuyan' ve genellikle reddeden botlardır. En iyi ve en alakalı CV'ler olarak algıladıklarını seçmek için bir algoritma kullanırlar ve bunları insan incelemesi için bir kısa liste haline getirirler. Dolayısıyla CV’ler içinde anahtar kelime arayan bu botları saf dışı bırakmak için anahtar kelimeleri eklediğinizden emin olun.

Sitemizdeki CV örnekleri size her anlamda yardımcı olacaktır. Bol şans!

Hemen CV’nizi oluşturun

İlgili makaleler

112,872'den fazla kullanıcı CV'lerini oluşturdu bile

CV maker ile 15 dakika içerisinde hızlı ve kolay biçimde göze çarpan ve profesyonel bir CV oluşturabilirsiniz.

CV'nizi oluşturun

İşe alınma ihtimaliniz %65 artacak